Kadınları seksten soğutan şeyler!

Kadınları yatak odasından uzaklaştıran ve seksten soğutan şey kadınların isteksizliği değil. İşte kadınların seksten uzak durmasının nedenleri!


Eskiden sevgiliniz kapıdan içeri girer girmez kıyafetlerini çıkarmak için sabırsızlanıyor muydunuz? Ama şimdi aynı şekilde hissetmiyor musunuz?

Siz de "Hayatım bu akşam olmaz" sendromuna yakalananlardan birisiniz. Tabii ki yalnız değilsiniz! Amerika Birleşik Devletlerinde yaklaşık olarak 40 milyon kadının düşük libido sorunu yaşadığı sanılıyor.

Sizin için seks isteğinizin azalmasına neden olan en yaygın durumları araştırdık. İşte listenin ilk sıraları!
9 1

Seks hayatınızın son zamanlarda neden sekteye uğradığını düşünüyorsanız, bastırılmış öfkenizin sizi seksten soğuttuğunu fark edebilirsiniz. Doktor Pepper Schwatz, kadınların seksten uzaklaşmasının bir numaralı nedeninin bastırılmış öfke olduğunu söylüyor.

Dr. Schwatz'a göre, ev temizliğinde kendilerine yardımcı olmamaları ya da daha ciddi nedenlerden ötürü partnerlerine karşı yoğun öfke besleyen kadınlar, seks yapmak istemiyor. Öfke ve sinir cinsel isteği bastırıyor.

Tekrar kendinizi seksi hissetmek için öfkenizin kaynağını bulmaya çalışın ve bu sorununuzu çözün. Dr. Schwartz, öfkenizin nedeni ne olursa olsun, bunun ilişkinizi zehirleyen bir şeye dönüşmesine izin vermemenizi tavsiye ediyor.
9 2

Eşiniz tam seks havasında fakat siz değilsiniz. Kafanızda bir sürü iş varken nasıl havaya gireceksiniz ki?

Bu bahaneler size tanıdık geliyor mu? Psikolog Elizabeth Lombardo, mükemmelliyetçiliğin seks hayatınızın önüne kocaman bir engel koyduğunu söylüyor. Mükemmeliyetçi bir kadın, kusursuz görünmesi ve güzel kokması gerektiğini , partnerinin ve ortamın da kusursuz olması gerektiğini düşünür. Mükemmeliyetçiliğin bu aşamasında seks yapmak tabii ki imkansızdır. Mükemmelliyetçi kadınlar partnerleriyle birlikte hoş vakit geçirmek yerine kusurları düzeltmeyi düşünürler.

Kendinizi tekrar seksi hissetmek ve seks hayatınızı geri kazanmak için işlerinize biraz ara verin. Amacınız her şeyin mükemmel eğlenmek ve partnerinizle güzel vakit geçirmek olmalı.
9 3

Maddi sıkıntılarınız yatak odanızı etkileyebilir mi? Dr. Lombardo'ya göre maddi kaygılar, libidonuzu ciddi şekilde etkileyebilir.

Endişeler seks hayatınızı büyük ölçüde etkiler, bu endişelerinizin seks ve ilişkinizle alakalı olması gerekmez. İşini kaybeden, ekonomik durumu için endişelenen ya da planladıkları gelir düzeyine sahip olamayan birçok kişi fiziksel temas için hiçbir istek duymuyor.

Kendinizi tekrar seksi hissetmek için, endişelerinizle başa çıkmaya çalışın. Bütün gece yatakta uzanıp tavana bakarak borçlarınızı nasıl ödeyeceğinizi düşünmek yerine kendinize gün içerisinde endişelenmenizin serbest olduğu zaman dilimleri belirleyin. Günün belirli saatlerinde maddi konulardan uzaklaşın. Bu yöntem size pek akıllıca gelmese de yapılan araştırmalar ne kadar etkili bir yöntem olduğunu kanıtlıyor.
9 4