Kahvaltıda yememeniz gereken 7 şey!

Günün ilk ve en önemli öğünü kahvaltıda bunları yemeden 2 kez düşünmelisiniz! İşte kötü kahvaltı alışkanlıkları...


Sağlıklı bir kahvaltı gün boyunca sağlıklı seçimler yapmanız için besleyici bir zemin hazırlar. Bu nedenle günün en önemli öğününü atlamadan ve kahvaltıda sağlıklı seçimler yapmak oldukça önemli.

Fakat sabah gözümüzü açar açmaz kendimize özenle kahvaltı hazırlamayı alışkanlık haline getiremiyoruz. Bazen işe geç kaldığımız için bazen de kendimizden önce çocuklarımızı düşündüğümüz için kahvaltı işini kolaylaştıracak ve sağlıklı sandığımız yiyeceklere yönelerek geçiştiriyoruz.

Bu pek sağlıklı olmayan kahvaltı alternatiflerini, kendinize yapılan bir sabotaj girişimi olarak değerlendirebilirsiniz!

İşte sabah yememeniz gereken kahvaltı alternatifleri!
9 1

Sabahları çok acıkmayan kişilerin en popüler kahvaltı tercihi kahve. Sade ya da sütlü içilen kahve pek zararlı olmazken, birçok insan kahvesine aromalı şuruplar, şeker ve krema ekliyor.

Kahveye ilave edilen bu lezzetler birer şeker ve karbonhidrat bombası.

Dr. Dulan, birçok kişinin kahvesini şekerli ve karbonhidratlı ilavelerle içmeyi sevdiğini fakat bu şekilde içeceğin içinde hiç bir yararlı besine rastlanamadığını söylüyor.

İçinde protein ya da lif bulunmayan kahveniz size sabah enerjisi verebilir fakat sizin için asla besleyici olmayacaktır.
9 2

Şeker ve rafine karbonhidratla dolu, yağda kızarmış doughnutlar , açmalar, poğaçalar uzak durulması gereken bir başka kahvaltı seçeneği.

Hafta sonu yoğun çalışma temponuz ve başarılarınız için kendinize bir poğaça ödülü verebilirsiniz fakat her sabah bu şekilde beslenmeyi alışkanlık haline getirmemelisiniz.

Eğer kahvaltı tercihiniz pastane ürünlerinden yana olacaksa en azından bu kalori bombalarını proteinlerle kombinlemeyi deneyin. Kan şekerinizi dengelemek ve ani enerji patlamalarını önlemek için bir avuç fındık ya da haşlanmış katı yumurtayı poğaçanızla birlikte tüketin.
9 3

Etiketinde "yulaf" geçen ve beyaz unla yapılanlara göre daha koyu renge sahip olan muffin kekler ilk bakışta sağlıklı bir tercih gibi görünüyor olabilir.

Bu sağlıklı gibi görünen keklerden tam tahıl ya da lif elde etmek oldukça zor. Üstelik büyük fırın kekleri düşündüğünüzden daha çok kalori içeriyor. Fırınlardan aldığınız kekler yaklaşık 600-800 kalori civarında besin değerine sahip oluyor.

Eğer hazır muffin almak zorundaysanız, kekin yarısını bir proteinle birlikte tüketmeye çalışın, diğer yarısını ise yemeyin.
9 4