Kahvenize tereyağ alır mısınız?

Son yıllarda hayatımıza giren kahve çeşitlerine bir yenisi daha eklendi. İşte Bulletproof kahve trendi!

Kahvenize tereyağ alır mısınız?

Henüz bu içecek trendini duymadıysanız biraz şaşırabilirsiniz… Üstü kremalı, bol şekerli, ekstra shotlı kahve çeşitlerinin isimlerini daha yeni öğrenmiştik ki, karşımıza yeni bir kahve trendi çıktı!

Son yıllarda yükselen aromalı kahvelere bir alternatif olan Bulletproof çeşidi kahvenize tereyağ ekliyor.

Dave Aspey’in  yarattığı Bulletproof markası, bu çeşidi üretirken Tibet’ten ilham almış. Kremalı bir dokuya sahip muhteşem bir fincan kahvenin  beyin iyileştiren ve  kanserle mücadele eden faydalarını öğrenince Aspen, bu içeceği herkesle paylaşmak istediğini fark etmiş.

MRC yağıyla harmanlanan kahve çekirdekleri ve doğal otlarla beslenen ineklerin sütünden elde edilen tereyağının birleşimi  konsantrasyonu arttırırken, uzun süre tok kalmanızı sağlıyor. Hatta bazı çalışmalar Bulletproof tereyağlı kahvenin kilo vermeye yardımcı olduğunu bile gösterdi.

Peki tereyağlı kahve zararlı mı?

Sıradan tereyağı pek faydalı bir gıda olmasa da, otlarla beslenen hayvanlardan elde edilen, organik tereyağları K vitamini, omega-3 ve omega-6  yağ asitleri bakımından oldukça zengin. Kahvenize eklenen fazla kalorileri başka besinlerden kısarak denge sağlayabilirsiniz.

Yorumlar