Kakao yağının güzelliğe 7 faydası!

Herbalist Tarkan Güveloğlu, cilt ve saç bakımında kakao yağının etkilerini anlattı.


Cildinizi mükemmelleştirmek, saçınızı güzelleştirmek için doğal kaynaklardan biri de kakao yağı. Günümüzde krem ve losyonlar dahil bir çok kozmetik üründe kullanılıyor.

Tabiatın bu güzellik nimetinin yararlarından bazılarını keşfetmek için Herbalist Tarkan Güveloğlu'nun anlatıklarını dikkatle okuyun.
10 1

Büyük bir antioksidan kaynağıdır. Yaşlanma belirtilerine karşı savaşmak için kremlerinize bir çay kaşığı katarak kullanın. Veya saf haliyle sadece kakao yağı da sürebilirsiniz cildinize.

Ancak gerçek kakao yağı katı olduğu için vilde yedirmeniz zor olur. Aşağıda söz ettiğim bütün işlemlerde bir tavada çok hafif ısıda biraz eritmelisiniz. Benmari yöntemiyle de eritmeniz mümkün. İçine bir miktar badem yağı ve susam yağı katarak da kullanabilirsiniz.
10 2

Yaşlanmayı geciktirir. Cildin nemlenmesinde son derece önemli bir yer tutan kakao yağı, özellikle hassas ciltlerin nemlendirilmesinde başarılıdır. Cilde yan etkileri bulunmaz ve son derece nemli ve yumuşak bir deriye sahip olmanızı sağlar.
10 3

Dudaklarınızı yumuşak ve dolgun yapar. Çatlamış, pürüzlü, bakımsız görümünlü dudakları pürüzsüz, canlı hale getirmek istiyorsanız, akşamları yatmadan önce kakao yağı sürün.
10 4