"Kalbi büyük tasarım markası : Patent of Heart!

Dünya’daki tüm kız çocuklarının yeterli ve geçerli bir eğitim almalarını sağlamak adına farkındalık yaratan Türk tasarım markası ‘Patent of Heart’ doğdu...

"Kalbi büyük tasarım markası : Patent of Heart!

Stili ve hayat amacı olan, geçmişte ve günümüzde her zaman modern bir tarz benimsemiş kadınları ilham odağı olarak alan Patent of Heart’ın her bir ürün grubu, mimarisi, sanatı ve kültürü ile moda başkentleri olmuş şehirlerden esinlenmektedir. Bu grupları yaratan ve tasarlayan Elif Akaydın, işlevselliği ve stili bir araya getiren vizyonu ile sade, doğal ve belirgin tasarımlarını bugünün modern kadının yaşam tarzını anlayacak ve dolduracak şekilde sunmaktadır.

Marka, daha ilk günden, orijinal tasarımları ve sosyal sorumluluk anlayışı ile fark yaratmakta, Türkiye’nin ötesinde Avrupa ve Amerika’da güçlü satış noktaları ile lanse olmaktadır.

Yoksul bölgelerdeki kız çocuklarına uzanan kalpler

Markanın amacı, dünyadaki tüm kız çocuklarının yeterli ve geçerli bir eğitim almalarını sağlamak adına farkındalık yaratmaktır. Böylelikle gelecekte dünyamızın daha iyi, daha parlak ve daha barışçıl bir yer olmasına katkı sağlanması hedeflenmektedir. Bu bakış açısıyla hareket eden, "Patent of Heart " markasının ardındaki tüm ekip, yoksul bölgelerdeki kız çocuklarına kalplerini uzatmış ve onların eğitimlerini, “Expansions” adlı sosyal sorumluluk programı çerçevesince desteklemeye karar vermişlerdir. Bu sebeple, “Patent of Heart” her dönem kazandığı karın bir kısmını dünya genelinde kız çocuklarının eğitimi ile ilgili faaliyet gösteren vakıflara bağışlamayı söz vermektedir.

“Ben bütün kadınların hizmetinde olan bir kadınım. İşlevselliği, stili, dizaynı ve kendine özgü olmayı birleştirmek için tasarım yapıyorum. Tüm bunların yanında, "Patent of Heart" kullandığınız zaman sizden sadece ayrışmanızı ve tüm kalbinizle bulunduğunuz yerde olmanızı istiyorum. Biz bu yolculuğun her anına yüreğimizi koyduk ve her biri büyük bir özenle elde imal edilmiş bu çantaların her zaman özgün, ayrıcalıklı ve bizlerin standartlarına uygun olmasına özen gösterdik” diyor Sayın Elif Akaydın.

Elif Akaydin hakkında...

Aslen İstanbullu olan Elif Akaydın, moda dünyasına Calvin Klein ve St. John markalarının kemer tasarımcısı olarak adım atmıştır. Yıllar itibariyle moda dünyasının her bir kademesini görme fırsatı bulmuş, deneyimlerini bu farklı alanlar sayesinde zenginleştirmiştir. New York’da Soho’da yer alan “Institute” butiğinin baş satın almacı olarak çalışan Elif, Judy Ross Textiles’ın tasarımcısı olarak vizyonunu daha da genişletme olanağı bulmuştur.

Elif’in yeteneği ve kapasitesi, New York’da bayan çantaları üzerine uzmanlaşmış bir mağazalar zinciri olan Delfino Mağazalarının yöneticilerinin dikkatini çekmiş ve kendisi bu mağazaların baş satın almacı ve tasarımcısı olarak profesyonel hayatına devam etmiştir. Daha sonra, Elif’in moda dünyasındaki güçlü bağları kendisine Domenico Vacca markasının satın alma ekibinde önemli bir liderlik rolü getirmiştir. Ayrıca Hollywood film yapımcılarının kostüm departmanları ile de çalışma fırsatı bulmuş ve Forest Whitaker, Dustin Hoffman, Christopher Plummer, Denzel Washington, Will Ferrell ve Queen Latifah gibi bazı ünlü oyuncuların yer aldığı prodüksiyonların kostüm ekiplerinin içinde yer almıştır.

Elif, 2005 yılında, en büyük tutkusu olan çanta ve aksesuar tasarımını hayata geçirerek kendi çanta tasarımlarını içeren “elif NY” markasını yaratmıştır. 9 yıl boyunca çanta ve deri eşyalar sektöründe iyi bir deneyim ve uzmanlık kazanan Elif, 2014 yılında “Patent of Heart” adlı el yapımı çantalardan oluşan seçkin markasını hayata geçirmiştir.

Yorumlar