Kalça şekline uygun egzersiz hareketleri!

Vücudunuzu şekle sokmak için uyguladığınız egzersizler istediğiniz sonucu vermiyorsa kalçanıza uygun egzersizler yaparak hayalinizdeki vücuda sahip olabilirsiniz!



Kalçalarınızı şekillendirmek için egzersiz yaparken, uyguladığınız hareketlerin vücut tipinize uygun olup olmadığına dikkat ediyor musunuz?

Birçok kadın vücut şekliyle barışık değil ve herkesin dış görünüşüyle ilgili farklı bir şikayeti var. Bunun nedeni herkesin kalçasının farklı bir şekle sahip olması.

Kalçalarınızın istediğiniz görünüme bürünmesi için doğru egzersiz hareketlerini uygulamalısınız.

Fitness profesyonellerinin tavsiye ettiği, kalça şekillerine uygun egzersiz hareketlerini sizler için araştırdık.

İşte 5 etkili egzersiz!
7 1

V biçimli kalçalar üst kısımdan dolguncadır ve kalça kasına doğru aşağı inerek incelir.

V biçimli kalçayı şekillendirmenin formülü tüm kalça kasını çalıştırmakta yatıyor.

Bu tip kalçalar için en etkili egzersizi Tamilee Webb'den öğreniyoruz.

Webb'in V biçimli kalçaları şekillendiren en etkili egzersizi Step Up isimli bir hareket.

Bu egzersiz için yüksek bir step tahtasına ya da sağlam bir merdivene ihtiyacınız olacak. ayağınızı basamağa koyduğunuzda dizinizin 90 derecelik açıyla durmasına özen gösterin.

Bacaklarınızı kalça genişliğinde açarak merdivenin karşısında dik bir şekilde durun. Önce sağ ayağınızı basmağa koyun ve ardından diğer ayağınızla da merdivene basın. Daha sonra tekrar sağ ayağınızı yere indirin Bu hareketei her bacağınız için 10 defa tekrarlayın. Hareketi uygularken hafif bir tempo yakalayabilirsiniz.
7 2

David Krish'in spor yaptırdığı Liv Tyler ve Heidi Klum'un yer çekimine karşı koymasına şaşırmamalısınız!

The Sumo Squat adı verilen bu hareketin sırrı kalçaların arkasında biriken yağları yakarken aynı zamanda sarkık kalça kaslarını sıkılaştırması!

Bacaklarınızı omuz genişliğinde açarak durun. Parmak uçlarınız hafifçe dışarı dönük durmalı.

Sağ bacağınızı havaya kaldırak dairesel bir hareket yapın. Ayağınızı yere indirirken, başlangıç pozisyonunda bastığınız yerden birkaç santim uzağa basım ve kalçalarınız yere pararlel duracak şekilde squat hareketini yapın.

Tekrar başlangıç pozisyonuna gelin ve bu sefer sol ayağınızla aynı hareketi tekrarlayın.

Bu hareketi her bacağınız için 12 defa tekrarlayın ve 3 set halinde uygulayın.
7 3

Büyük kalçalarınızı şekillendirmek için Teri Walsh'ın tavsiyesi, bölgedeki fazlalıklardan kurtulmanıza yardımcı olan ve kalça kaslarınızı güçlendirerek şekillenmesini sağlayan Booty Slimmer hareketi.

Bacaklarınızı omuz genişliğinde açarak başlangıç pozisyonunda durun. Bacaklarınızı bükmeden parmak uçlarınızla yere dokunmaya çalışın.

Daha sonra doğrularak sağ bacağınızı arkaya doğru çapraz olarak esnetin ve bu sırada dizlerinizi tıpkı bir reverans hamlesi yapar gibi bükün.

Tekrar doğrulun ve bu kez aynı hareketi sol bacağınızla tekrarlayın. Bu hareketi her iki bacağınız için 16 kez tekrarlarken yere dokunma hereketini 8 defa tekrarlamış olacaksınız.

Egzersizinizi bir adım ileriye taşımak için elinize hafif egzersiz ağırlıkları almayı deneyin. Yere dokunma hareketinde ağırlıklar her iki elinizde olurken, sağ ve sol bacaklarınızla yaptığınız hareketlerde ise hangi bacağınızı kullanıyorsanız ağırlık o elinizde olmalı.

7 4