Kalorisi düşük 10 diyet kahvaltı seçeneği!

Kilo vermek için diyet yapanlara yardımcı olacak kahvaltı önerileri...


Kahvaltı etme alışkanlığınız olmayabilir ya da sabahları kahvaltı hazırlayacak vaktiniz kısıtlı olabilir. Sizin için Türkiye’nin en güvenilir sağlıklı yaşam sitesi Diyetkolik.com’un diyetisyenlerinden Sena Tuvanç, hem pratik hem de enerjisi 400 kaloriden düşük 10 farklı kahvaltı önerisinde bulunuyor.

Tuvanç, günün ilk öğünü olarak kahvaltının metabolizmanın uyanmasını sağladığını ve bu nedenle önemli olduğunu belirterek, “Metabolizma harekete geçmediğinde vücudunuz yeterince enerji yakamayacağından güne mutlaka kahvaltıyla başlamak gerekiyor.” diye açıkladı.

İşte 10 seçenek...
13 1

Mantarlı Yumurta – 306 kcal

· 2 yumurta
· 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
· 3 çorba kaşığı dilimlenmiş mantar
· 2-3 adet cherry domates
· 2-3 yaprak roka
· 1 dilim tam tahıllı ekmek

Her gün peynir ve zeytin ile kahvaltı yapmaktan sıkıldıysanız, mantarlı yumurta tarifini deneyebilirsiniz. Bu kahvaltı, 2 dilim peynir + 5 adet zeytin + 1 dilim tam tahıllı ekmek ile eşdeğerdir. Mantarları zeytinyağında soteledikten sonra üzerine bir kâsede çırpılan yumurtaları ekleyerek pişirebilir, yanında domates, roka ve tam tahıllı ekmek ve şekersiz bitki çayı ile tüketebilirsiniz.
13 2

Simit-Peynir – 318 kcal

· Yarım tahıllı simit
· 2 dilim beyaz peynir
· Yeşillik

Susamlı beyaz simit yerine, tam tahıllı simidi tercih etmek daha uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır. Yarım tahıllı simidi, 2 dilim tam tahıllı ekmek yerine tüketebilirsiniz.
13 3

Çilekli Müsli – 253 kcal

· 4 çorba kaşığı müsli
· 1 tatlı kaşığı bal
· 1 bardak yağsız süt
· 5-6 adet çilek

İçinde çilek olan bir öğüne kim hayır diyebilir ki? 4 çorba kaşığı müsliyi, 2 dilim ekmek yerine yiyebilirsiniz. İçine süt, çilek ve balı da ekleyerek hem tatlı ve keyifli, hem de besin değeri yüksek bir kahvaltı yapabilirsiniz.
13 4