Karbonhidrat yemek için 7 sağlıklı neden!

Sağlıklı beslenmenin bir parçası olan karbonhidratlardan korkmanıza gerek yok! İşte karbonhidrat tüketmek için 7 sağlıklı neden...


Kahvaltıda yediğiniz 1 dilim ekmek için kendinizi suçlamanıza gerek yok!

Diyet ve sağlıklı yaşam düşkünleri karbonhidratları düşman ilan etmiş olsa da, dengeli bir beslenme düzeni için karbonhidrat tüketmeye ihtiyacımız var.

The Small Change Diet (Küçük Değişiklikler Diyeti) kitabının yazarı Keri Gans, bizlere sağlıklı karbonhidratlar tüketmek için 7 mükemmel neden sunuyor!

İşte karbonhidrat tüketmek için 7 sağlık nedeni!
9 1

Keri Gans, karbonhidrat tüketiminin beyin fonksiyonlarına ve beyninizin daha iyi işlemesine yardımcı olduğunu söylüyor.

Bunun nedeni beynin glukozla çalışması. Glukozu jkarbonhidratlardan temin ediyoruz. Eğer yeterli miktarda karbonhidrat tüketilmezse düşünme, öğrenme ve hatırlama gibi beyin işlevlerinizde aksaklıklar olabilir.
9 2

Tam tahıllar, meyve ve sebzeler gibi iyi karbonhidratlar fazla miktarda lif içerir ve bu lifler de bağırsak hareketlerinizi düzenleyerek midenizde şişkinlik olmasını önler.

Karbonhidrat tükettiğinizde vücudunuz atıkları daha etkili bir şekilde dışarı atacak ve kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.
9 3

Makarna yediğinizde kendinizi iyi hissetmenizin bir nedeni var!

Birçok karbonhidrat triptofan adlı amino asitleri içerir. Bu amino asitler mutluluk hormonu olan serotonin üretilmesine yardımcı olur.

Serotonin üretmek için yeterli triptofana sahip olunmadığında uyku bozuklukları ve depresyonla karşılaşabilirsiniz.
9 4