Karbonhidrat yerken zamanlamaya dikkat edin, kilo verin!

Diyet yaparken sabah kahvaltısında karbonhidrat yemekten korkmayın! İşte uzmanların tavsiyesi...

Karbonhidrat yerken zamanlamaya dikkat edin, kilo verin!

Popüler diyetler karbonhidratları düşman ilan etse de gerçekler böyle değil. Fakat eğer kilo verme çabası içindeyseniz kalori bakımından yüksek karbonhidratlar bu çabalarınızı desteklemeyecektir.

Beslenme ve diyet uzmanları diyet yaparken de karbonhidrat tüketebileceğinizi söylüyor. Bu besin grubunu tüketmenin en uygun olduğu öğün ise kahvaltı!

Vücudunuz kahvaltıda tükettiğiniz karbonhidratları tüm gün boyunca enerjiye dönüştürerek harcıyor.  Patates, makarna, yulaf ezmesi gibi yiyecekler vücudunuzun su tutmasına sebep oluyor. Bu durum da vücut hatlarınızın değişmesine ve kas yırtılmasına sebep olur.

Diyetisyen Shira Lencheswski, spor eğitmenlerinin kas yırtılmasıyla ilgili iddialarını doğruluyor.  Vücutlarımızın 24 saatlik sirkadiyen ritimleri metabolik ve hormonal denge üzerinde etkili rol oynar. Vücut ritmi üzerinde dalgalanma yaratan karbonhidratlar sabah saatlerinde metabolizma tarafından daha etkili şekilde harcanır.

Bu nedenle en yoğun öğünün sabah saatlerinde tüketilmesi ve yiyeceklerden alınan enerjinin tüm güne yayılması tavsiye ediliyor.  Günün diğer öğünleri  ise, daha küçük boyutlarda olmalı.

karbonhidrat.jpg

Yorumlar