Kardiyo egzersizleriyle ilgili yanlış bilinenler!

Çevrenizdekilere spor yaptığınızı söylediğinizde her kafadan bir ses çıkar ve sizi yanlış yönlendirirler. İşte kardiyo egzersiziyle ilgili yanlış bilinenler!


Yorucu bir günün sonunda eliptik bisiklet ve yürüyüş bandının yalnızca adı bile sizi canlandırmaya yetebilir.

Stres atıp rahatlamak için birebir kardiyo egzersizleri, kalbiniz için faydalı olduğu gibi yağ yakma konusunda da oldukça etkili!

Kardiyo egzersizleriyle ilgili birçok faydalı bilgi öğrenilirken, kulaktan kulağa dolaşan fısıltıların arasına pek doğru olmayan şeyler de karışmıyor değil.

İşte duyduğunuzda kulaklarınızı tıkamanız gereken ve asla gerçek olmayan kardiyo mitleri...
7 1

Yanlış: Kardiyo, kardiyo ve kardiyo! Sonsuza kadar kardiyo egzersizi yapmak hızlı kilo vermenin tek yolu!

İşin gerçeği, tüm boş vakitlerinizi koşu bandının üzerinde geçirerek hızlıca eriyebilirsiniz fakat bu şekilde ancak yanlış fazla kilolardan kurtulmuş olursunuz.

Yalnızca kardiyo yapmak yağlarla birlikte kaslarınızı eritir! Vücudunuzdaki değişimin kalıcı olması için egzersiz rutininize ağırlık çalışmalarını da eklemelisiniz.

Fitness eğitmeni Greg Justice, ağırlık çalışmalarının vücudunuza, metabolizmanızın çalışmalarını arttıran ve dhiçbir şey yapmasanız bile daha fazla kalori harcamanızı sağlayan ince kaslar eklediğini söylüyor.
7 2

Yanlış: Eğer kardiyo egzersizlerine 1 saat ayırmıyorsanız, hiç yapmayın daha iyi!

Kardiyo egzersizleriyle ilgili gerçek olmayan bilgilerin başında, uzun saatler egzersiz yapma zorunluluğu geliyor! Kardiyo egzersizlerinin faydalarından yararlanmak için saatlerce koşmak zorunda değilsiniz.

Kısa aralıklarla yoğun kardiyo egzersizlerinin yapıldığı High İntensity İnterval Training programlarını uyguladığınızda vücudunuz spor seansınızdan 38 saat sonraya kadar kalori yakmaya devam ediyor olacak!

Amerikan Kalp Vakfı 20 dakikalık yoğun kardiyo çalışmalarının, 30 dakika ortalama bir hızda yürümeye eşit olduğunu söylüyor.
7 3

Yalnış : Boş mideyle yapılan kardiyo egzesizleri daha fazla yağ yakmanızı sağlar!

Kardiyo egzersizleriyle ilgili bu düşünce, vücudunuzun harcayacağı fazla kalori olmadığında, kalçalarınızda depoladığı enerjiyi harcadığı düşüncesini temel almış olmalı.
7 4