Bu hastalık artık üzemeyecek!



Protein ve demir eksikliğinden kaynaklanan, kemik yoğunluğunun ve kalitesinin azalmasıyla ortaya çıkan bir hastalık olan kemik erimesinden kurtulmak sizin elinizde!

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Selda Bağış sizler için anlatıyor.
13 1

En az iki bardak süt için


Her gün yeterli miktarda kalsiyum almaya özen gösterin. Kalsiyum için en iyi kaynak süt ve süt ürünleridir. Bu nedenle gün boyunca en az 2 su bardağı süt veya yoğurt ve 2 kibrit kutusu kadar peynir tüketmelisiniz. İleri yaşlarda iseniz az yağlı sütü tercih edin.
13 2

Her öğün yeşil yapraklı sebze tüketin


Sütün dışında; özellikle brokoli olmak üzere, kıvırcık lahana, ıspanak ve asma yaprağı gibi yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller, fındık, yerfıstığı, badem ve ceviz gibi yağlı tohumlar ile pekmez, kalsiyumdan zengin besinler arasında yer alıyor.

Yeşil yapraklı sebzeleri her öğünde, yağlı tohumları da günde ortalama 30 gr kadar tüketmeyi ihmal etmeyin!
13 3

En az 15 dakika güneş ışığından yararlanın


D vitamini kemik sağlığı, kalsiyum emilimi ve kas gücü açısından önemli role sahip. D vitaminin asıl kaynağı ise güneş ışınları.

Dolayısıyla güçlü kemikler için her gün, güneş ışınlarının yeryüzüne dik gelmediği saatlerde, yüzünüzü ve kollarınızın güneş alması ve vücudunuzda D vitamininin aktif hale geçmesi için 15 dakikanızı ayırın.
13 4