7 diyet problemine cevap!

Diyette karşılaşılan problemlere ve sorulan sorulara uzmanların verdiği cevaplar.


Diyetle iglili kafanıza en sık takılan soruları yanıtlıyoruz. Kilo vermek için çıktığınız yolda boşa kürek çekiyor gibi hissediyorsanız, ilerlemenize yardımcı olacağını düşündüğümüz bu 7 probleme bir göz atın.
9 1
...Bense bir ısırık alsam hemen kiloya dönüşüyor. Peki neden?

Dr. Rosch' göre O zayıf kalmayı başaran arkadaşınızın metabolizması sizden daha hızlı çalışıyor. Kadın ve erkeklerin metabolizma hızının farklı olmasnın yanı sıra bu hız iki nedene daha bağlı oalrak değişebiliyor; yaş ve vücuttaki kas oranı!

Kas oranınız fazla olduğunda, vücut yağ yakımını daha kolay sağlıyor. Egzersiz yaparak vücudunuzdaki kas oranını arttırdığınızda, siz de arkadaşınız gibi daha rahat yiyip içebilirsiniz. Tabii abartmamak şartıyla!
9 2

Böyle durumlarda aslında sorun fırlatıp atmak istediğimiz tartıda değil, vücudumuzda. Vücut o gün su toplamış ya da yediklerinizi sindirememiş olabilir. Hemen diyete küsmemeli, diyet listenize sindirimi düzenleyen yiyecekler eklemelisiniz.
9 3

Vejeteryan diyet uygulamaya karar verdiyseniz bunun için akıllıca davranmanız gerekiyor. Yağlı kızartmalar ya da salatanın üzerine eklenen soslar olduğu sürece yediklerinizin sebze olması bir şey değiştirmez.

Bunun yanı sıra yediğiniz karbonhidratlara da dikkat etmeniz gerekiyor. Unutmayın tabağınızın yarısı sebze meyve, dörtte biri pirinç veya makarna gibi karbonhidrat diğer dörtte biri de soya ya da bezelye gibi proteinden oluşabilir.
9 4