Kendinizle ne kadar ilgileniyorsunuz?

İşinize ya da güzelliğinize gösterdiğiniz özeni sağlığınıza da gösteriyor musunuz? İşte kendinize iyi bakmadığınızı gösteren işaretler...


Hayatın karmaşısı içersindeyken, kendimizle düzgünce ilgilenmemiz gerektiğinin ne kadar önemli olduğunu kavrayamıyoruz. Belki de pek çok kez, işimize gösterdiğimiz özeni vücudumuza ya da zihnimize göstermiyoruz.

En sonunda, vücudumuz bazı uyarı sinyalleri göndermeye başlıyor. 'Artık benimle ilgilenmenin vakti geldi' diyor.

İşte artık kendinizle ilgilenmeniz gerektiğini gösteren işaretler…
8 1

Sürekli yorgun hissetmeniz bu işaretlerden biri..

Yorgunluğunuz stres, yetersiz dinlenme, yetersiz uyku, diyet değişiklikleri veya aşırı aktivite durumundan kaynaklanıyor olabilir.

Bunun yanı sıra yorgunluğunuzun sebebi psikojenik de olabilir ki bu, tüm yorgunlukların %50'sini oluşturur. Genellikle depresyondan kaynaklanır. Duygu, düşünce ve stres durumuna paralel olarak şiddeti değişebilir. Gün içinde azalsa da, akşam saatlerinde yoğunlaşır.

Uykusuzluktan kaynaklanan yorgunluğa da dikkat edilmedilir. Yeterli uyku almak hayati önem taşır. Beyin hücrelerimizin dinlenmesi ve kendini yenilemesi için kaliteli bir uyku çekmemiz şart! Üstelik bu, kilo artışına da sebep olabilir. Beyne yeterli miktarda gıdanın tüketildiğini söyleyen leptin hormonu, uykusuzluk çekenlerde en düşük seviyedeyken, iştah açan ghrelin hormonu en yüksek seviyelere ulaşır.
8 2

Elbette kilo artışı vücudunuzun verdiği sinyallerin en belirgini…

Kötü besleniyorsanız, özellikle fast food ve sağlıksız atıştırmalar sizin için bir alışkanlık haline geldiyse, vücudunuzun bu durumdan hiç mutlu olmadığına emin olabilirsiniz.

Fark etmeden kilo almak bunun en tehlikeli hali! Yemek yerken ne yediğinizin farkına varın. Televizyon karşısında yemek yemekten kaçının.

Elinizde kumandayla yemek yerken beyniniz midenizden gelen “dolu” sinyalni algılayamayacak. Televizyon seyretmek yerine yemek yemeğe konsantre olun.
Bu kural atıştırmalıklar için de geçerli. Televizyon karşısında atıştırmaya yatkınsanız, buzdolabı ve mutfak dolaplarında sizi yedikten sonra pişman edecek ne varsa hepsini atın.
8 3

Cildiniz size her şeyi söyler!

Cildimiz, sağlığımız için harika bir barometredir ve bize içerde neler olduğunu tek tek anlatır. Eğer cildiniz kuru ve soluk bir renkteyse, yetersiz uykunun ve yanlış beslenmenin işareti olabilir.

Kaşıntının sebebi B12 eksikliği, tırnaklarda kırılması ise H vitamini eksikliği olabilir.

Bunların dışında cildinizde olmaması gerken bir değişiklik varsa, yüksek ihtimalle vücudunuzda doğru gitmeyen bir şeyler vardır. Doktora görünmek iyi bir fikir olabilir…
8 4