Kilo vermek için çorba mı içmeli, sandviç mi yemeli?

Beslenme Uzmanı Dr. Kerri-Ann Jennings sizler için açıklıyor…Çorba mı yoksa sandviç mi zayıflamaya daha çok yardımcı?

Kilo vermek için çorba mı içmeli, sandviç mi yemeli?

Yediklerinizin kaç kalori olduğunu hesaplamak yerine, hangi yiyecekleri tüketmeyi tercih ettiğiniz kilo verme konusunda daha büyük bir etkiye sahip.

Diyet yaparken en fazla zorluk çekilen öğün öğlen yemekleri. Peki zayıflamak isteyenler öğle yemeğinde ne yemeli çorba mı yoksa sandviç mi?

Öğle yemeklerinde tercih ettiğiniz kremalı çorbalar elbette sebzeli küçük hindili bir sandviçten daha fazla kaloriye sahip. Üstelik içerisine koyulan sos ve kremaların pek sağlıklı olduğunu söyleyemeyeceğiz.

Ancak öğle yemeğinde kremasız sağlıklı pişirilmiş bir çorba içmek çok daha iyi bir alternatif. Çorbanın içerisinde bol miktarda su bulunuyor ve bu özelliği kendinizi tok hissetmenize yardımcı olabilir.

Tıpkı salata yemek gibi, sebzeli çorbalar da sebze tüketimi için iyi bir seçenek.

Yapılan araştırmalar, insanların çorba içtikleri günlerde, aynı yiyecekleri katı halde tükettikleri günlerden daha az kalori aldığını gösteriyor.

Appetite dergisinde yayınlanan başka bir araştırmada ise, öğle yemeğine sebze çorbasıyla başlayan kişilerin yemek sonunda, çorbayı atlayan kişilerden %20 daha az yemek yediği ortaya çıktı.

Et suyuna yapılan sebzeli çorbalar  ise kilo verme çabanıza en fazla yardımı yapan yiyeceklerden biri.

Eğer öğle yemeğinde sandviç yemek istiyorsanız ekmeğin 2. dilimini yememeyi düşünebilirsiniz.  Sandviçinizi 1 dilim ekmek üzerine yağsız protein ve sebzelerle hazırlayabilirsiniz.

ELMAELMA ÇEVİRİ ÖZEL

Yorumlar