Kilo vermeye başlamadan bilmek isteyeceğiniz 4 şey!

Bu 4 diyet ipucu zayıflama çabalarınıza yardımcı olabilir! İşte kilo vermeye başlamadan bilmeniz gereken 4 şey....


Bir arkadaşınızın doğum gününde çekilen fotoğraflara göz atarken kendi görüntünüzü tanıyamadınız mı? "Bu kat kat göbeği olan ben miyim?" şokunu üzerinizden atıp kilo fazlanız olduğu gerçeğiyle yüzleştiniz. Şİmdi diyet ve zayıflama vakti.

Diyet yapmaya ve kilo vermeye başlamadan önce bilmeniz gereken bazı ip uçları olabilir.

Sizler için zayıflama sürecinde işinize yarayacak bazı püf noktaları derledik.

İşte kilo vermeye başlamadan önce bilmeniz gereken 4 şey!
5 1

Fıstık ezmesi kalp sağlığına yararlı yağlar içerir ve sağlıklı besinler arasında yer alır. Fakat bu sizi yanıltmasın. Fıstık ezmesi oldukça yüksek kalori değerine sahip. Bu nedenle tüketirken dikkatli olmalısınız.

Fıstık ezmesini kavanozdan kaşık kaşık yemek diyet yaparken yapabileceğiniz bir şey değil. 1 yemek kaşığı fıstık ezmesinde 105 kalori bulunuyor ve bu miktar tatlı isteğinizi gidermek için oldukça yeterli.

Fındık, fıstık ve çekirdek gibi diğer sağlıklı atıştırmalıkları tüketirken de aynı şekilde kontrollü davranmalısınız.
5 2

Vejeteryan olmak birden bire zayıflayacağınız anlamına gelmiyor. Makarna, ekmek, patates kızartması ve hayvansal gıda içermeyen tatlıları tüketirseniz kilo almaya devam edebilirsiniz.

Yalnızca zayıflama amaçlı vejeteryanlığı benimsemek yerine taze sebze meyvelere, tam tahıllara yönelin ve ve sağlıklı beslenme fikrini benimseyin. aksi halde vejeteryan atıştırmalıkları kilo almanıza sebep olabilir.
5 3

Forma girmek için yürümek, koltukta uzanıp spor yaptığınızı hayal etmekten kesinlikle çok daha etkili bir yöntem. Fakat asla yeterli değil.

Kilo vermek için spor yapmak istiyorsanız haftada 3, 500 kalori harcamalısınız. 30 dakikalık bir yürüyüşle yalnızca 122 kalori harcarsınız, oysa zayıflamak için haftada en az 500 kaloriyi spor yaparak harcamalısınız.

Eğer kilo vermek istiyorsanız egzersizlerinizin yoğun ve uzun süreli olmasına özen gösterin.
5 4