Kilo vermeyi engelleyen kalorisiz faktörler!

Kilo vermenizi yalnızca fazla tatlı yemek engellemiyor! İşte zayıflamayı önleyen kalorisiz etkenler…


Yemeğinizi birlikte yediğiniz arkadaşınızı iyi seçin. Appetite dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre eğer fazla kilolu bir arkadaşınızla birlikte yemek yiyorsanız normalde yediğinizden daha fazla yemek yemeye yatkın oluyorsunuz.

Üstelik büyük beden arkadaşınızın sağlıklı besinleri tercih etmesi ya da fast food alışkanlığı bu konuda bir şey değiştirmiyor!

Spora yatkın olmayan bir arkadaşla egzersiz yapmaya çalışmanın kendinizi altın madalyalı bir sporcu gibi hissetmenize neden olması gibi, bu durum da fazla kilolu insanların etrafında zayıf hissetmenizi sağlar.

Kendinizi algılama konusunda daha bilinçli olarak doğru beslenme motivasyonunuzu arttırabilirsiniz. İşte kilo verme isteğinizi etkileyen 7 kalorisiz faktör ve bunlarla başa çıkma yöntemleri
8 1

Yalnızca mutsuz olduğunuz zaman buzdolabının önünde durup ne yiyeceğinizi düşünmüyorsunuz! İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre mutlu ruh hali iştahınızı tetikliyor.

Mutluluk yalnızca sizi kalori sayma alışkanlığınızdan uzaklaştırmakla kalmaz, aynı zamanda sizi kilo verme isteğinizden de uzaklaştırır.
8 2

Soğuk havalar daha fazla yemenize neden oluyor. Vücudunuz yiyecekleri soğuktan korunmak ve ısınmak için kullanıyor.

Bu nedenle soğuk havalarda daha fazla yağ depolayıp daha fazla yemek yeme eğilimi gösteriyorsunuz.
8 3

Cornell Üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre loş ışık yeme alışkanlığınızı 2 şekilde etkiliyor. İlk olarak loş ışıklar çevrenizi daha rahat bir hale getirir ve bu drum da yemek yeme eğilimini artırır.

Eğer başka insanlarla yemek yiyorsanız loş ışık vücudunuz ve yediğiniz yemeklere olan farkındalığınızı azaltır.
8 4