Kırmızı lahananın faydaları nelerdir?

Kırmızı lahana nelere iyi gelir?


Biliyorsunuz ki, uzmanlar mor renkli yiyeceklerin faydalarını her fırsatta vurguluyorlar. Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek ve vücudunuzu tüm olumsuz etkilerden koruyacak bir yiyecek arıyorsanız, en akıllıca seçimlerden birisi kırmızı lahana diyebiliriz.

Eski zamanlarda şifacılar kırmızı lahananın faydalarını 'ayın gücü' ile ilişkilendiriyordu, bunun sebebiyse lahananın ay ışığında büyümesi…

Modern beslenme uzmanlarıysa lahananın gücünün C vitamini ve yüksek miktarda sülfür içermesinden dolayı olduğunu söylüyor.

Uzmanların yememizi önerdiği kırmızı lahananın faydalarına göz atalım!
12 1

K vitamini ve antosiyanin bakımından zengin oluşuyla beyin fonksiyonlarını ve konsantrasyonu güçlendirici etkiye sahiptir.

Bu içerikler aynı zamanda sinir sisteminin zarar görmesini engellemeye, Alzheimer gibi hastalıklardan korunmaya yardımcı olur.
12 2

Oldukça düşük kalorili olan bu yiyecek lif bakımından zengin oluşuyla diyet yapanlar için ideal. Kesinlikle faydalı karbonhidratlar deidğimiz sınıfa ait!
12 3

Yapılan araştırmalara göre, lahanayı sık yiyen kişilerde mide, kalınbağırsak, akciğer ve deri kanserlerine yakalanma riski diğer kişilere göre daha az.
12 4