Kırmızı şarap içerken yapılan 5 yanlış!

Muhtemelen kırmızı şarap içerken bu 5 hatayı siz de yapıyorsunuz… İşte kırmızı şarap konusunda dikkat etmeniz gereken 5 şey!

ELMAELMA - ÖZEL İÇERİK

Kırmızı şarap biraz sekse benzer; ne yaptığınızı bilmeseniz de içerken zevk alırsınız!

Fakat sağlığınızı göz önüne aldığınızda şarap şişesinin etrafında nasıl davranmanız gerektiğini bilmelisiniz.

Kırmızı şarap konusunda daha bilinçli olmak için küçük bir araştırma yaptık. İşte sıklıkla yapılan 5 kırmızı şarap yanlışı...
7 1

Yatağa girmeden hemen önce şarap içmek daha iyi bir uyku çekmenizi sağlamaz.

Gece şarap içmek bazı hormonların salgılanmasına destek olur, metabolik değişimleri tetikler ve bu şekilde uyumanıza yardımcı olur. Fakat yatağa girmeden hemen önce şarap içtiğinizde ilk birkaç saat rahat uyusanız da sabahın erken saatlerinde rahatsız bir şekilde uyanır ve ertesi gün kendinizi kötü hissedersiniz.

Şarabın faydalarından yararlanmak için gecenin erken saatlerinde tüketmelisiniz.
7 2

Spor yapmak yerine şarap mı içiyorsunuz?

Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre kırmızı şarabın içerdiği maddeler, egzersiz yapmanın kasları koruduğu gibi, kas koruyucu ve güçlendirici bir etki yaratıyor.

Bunu öğrendiğinizden beri spor salonuna uğramak yerine 1 bardak şarap içiyorsanız, konuyu pek anlamış sayılmazsınız çünkü yalnızca şarap tüketerek kaslarınızı koruyamazsınız.

Çek Cumhuriyeti\\\'nde yapılan bir araştırmaya göre düzenli egzersiz yapıldığında içilen 1 bardak şarap kalp sağlığını korumaya yardımcı!
7 3

Kırmızı şarabın sağlık faydalarına şarap içerek değil de, besin takviyeleriyle ulaşmaya mı çalışıyorsunuz?

Kırmızı şarapla ilgili yapılan birçok araştırma içindeki gençlik iksiri olarak bilinen revastrol maddesine dayanıyor.

Revastrol maddesini besin takviyesi biçiminde bulabilmek mümkün fakat bu maddeyi vitamin biçiminde tüketimek, şarap içmekle aynı faydaları sağlamaz.

Kanada\\\'da yapılan bir araştırmaya göre besin takviyesi biçiminde revastrol almak, vücudunuzun fiziksel aktivitelere karşı verdiği tepkileri önemli ölçüde etkiliyor ve sağlığınıza zarar veriyor.
7 4