Kıvırcık saç bakımından yapılan 5 hata!

Güzel kıvırcıklara sahip olmak için nelere dikkat etmeli?


Kuşkusuz kıvırcık saçların diğer saçlara göre daha fazla ilgi istediğinin farkındasınız. Yine de, tüm çabanıza rağmen kendinizi bir çıkmazda hissedip saçlarınızla baş edemiyor olabilirsiniz. Bu belki de, yaptığınız bazı hatalardan kaynaklanıyordur.

İşte kıvırcık saçlıların yaptığı hatalar…
7 1

Kıvırcık saç bakımında bir rutin oluşturmalı ve ona sadık kalmalısınız. Örneğin saçlarınıza yağ ile bakım yapmaya ya da durulanmayan bir krem kullanmaya başladıysanız bunu devam ettirmelisiniz. Saçınıza neyin iyi geldiğini anlamanız için düzenli kullanmanız gerekiyor.

Eğer sürekli bakım yönteminizi değiştirirseniz bu bir işe yaramayacağı gibi aksine saçlarınıza zarar verip daha karmaşık görünmesine neden olabilir.
7 2

Kıvırcık saçlılar saçları için nemlendirici kullanmayı asla ihmal etmemeliler çünkü kıvırcık saçlar genellikle kurumuş ya da kurumaya meyilli olur. Bazı ürünler saçları ağırlaştırabilir bu nedenle size uygun kaliteli bir saç nemlendirici edinmelisiniz.
7 3

Saçları ıslakken taramak kırık oluşumunu arttırıyor ve saç derisindeki yağ, saçlara yayılamamakta zorlanıyor. Bu nedenle saçlar ıslakken taranmamalı. Kıvırcık saçı kuruyken taramanın zor olduğunu biliyoruz ama havluyla iyice nemini aldığınız saçları geniş dişli tarkla taramalısınız.
7 4