İlk buluşmada giydiklerinizin vereceği mesaj!

İlk buluşmada renklerin çok şey anlattığını söyleyen Dove 100Renk100Gun.com yarışmasının jürisi, renk uzmanı Oya Komar, bu konuda önemli ipuçları sunuyor.


İlk buluşma önemlidir; ruh halimiz ve konuştuklarımız kadar kıyafet seçiminden saç şekline, ayakkabılarımızdan aksesuarlara, bizimle ilgili her detay karşımızdakinin bu buluşmayla ilgili algısında da rol oynar.

İlk buluşmada tercih ettiğimiz renklerin de karşımızdakine bizle ilgili birçok ipucu sunduğunu vurgulayan Komar, “Çoğumuz farkında olmasak da ilk buluşmalarda bıraktığımız izlenim, öncelikli olarak kullandığımız renklerden kaynaklanıyor. Kıyafetlerin stili, beden dili ve sözel iletişimle anlattıklarımızın etkisi bunun ardından geliyor” diye ekliyor.

Bu nedenle Oya Komar ilk buluşmada seçeceğimiz renkler konusunda itinalı davranmamız gerektiğinin altını çiziyor.
15 1

Türk kadınlarının ilk buluşmalarda tercih ettikleri renk seçeneğine gelince… 3000’e yakın kişiyle gerçekleştirilen birebir renk analizi seanslarından yola çıkan Oya Komar, en çok tercih edilen rengin, güvenli zannedildiği için siyah olduğunu açıklıyor.

Peki, ilk buluşma için doğru renkler gerçekten bunlar mı? Oya Komar’a göre doğru renk, buluşmada kişinin vermek istediği mesaja göre değişiyor. Mesela kırmızının cesareti, pembenin ise şefkat ve uyumu çağrıştırdığını belirten Komar, toprak renklerini dışadönüklük, maviyi ise sükunet ile özdeşleştiriyor.
15 2

Risk alabileceğinizi, cesur ve güçlü olduğunuzu kırmızıyla vurgulayabilirsiniz.

Yakut Kırmızısı, Şarap Rengi, Narçiçeği, Kiraz Kırmızısı, Domates Kırmızısı veya Turuncumsu Kırmızıdan biri mutlaka size yakışacaktır.
15 3

Pembe tonları empati, şefkat, nezaket, yumuşaklık ve uyum çağrıştırır.

İlk buluşmada yaratmak istediğiniz imaj bu ise, Şeker Pembesi, Gül Pembe, Şeftali, Mercan veya Petal renklerinden biri teninizi bütünleyecektir.
15 4