Kızılcık meyvesinin sağlık faydaları!

Kıpkırmızı bu meyve sağlık saçıyor! Lezzetli yiyecekler yaptığınız kızılcığın sağlık faydaları...


Zeytin büyüklüğündeki bu kıpkırmızı ekşi meyveler yiyenlere sağlık saçıyor!

Genellikle mayhoş lezzetinden yararlanılarak şerbeti, şurubu ve marmelatı yapılan bu muhteşem meyveler bağırsak problemlerinden egzamaya kadar birçok hastalığa iyi geliyor.

Sonbaharın bu özel meyvesini sizler için inceledik. İşte kızılcık ve sağlık faydaları!
7 1
1-Kızılcık, kanser hücrelerinin büyümesini engelleyen antioksidan özellik taşır. 2-Kızılcık suyu mide kanserine neden olan pylori bakterilerini yok eder. 3-Kızılcık suyundaki esanslar göğüs kanserini engeller. 4-Kızılcık ayrıca kolesterole ve kalp rahatsızlıklarına iyi gelir. 5-Diş ve diş eti ilgili rahatsızlıkların ortaya çıkmasını önler.
7 2

Kızılcık meyvesi genellikle dizanteri ve ishal tedavisinde kullanılır.

İshal tedavisi için kızılcık reçetesi geleneksel bir tarifle hazırlanır.

9 adet kızılcık birkaç dilin armutla ve fındık kabuğuyla karıştırılır. Bu karışım sıcak suda kaynatılır. Ilık halde tüketilen bu kızılcık çayı ishale karşı oldukça etkilidir.
7 3

Kızılcık meyvesinin sağlık faydalarını ve tedavi yöntemlerini uygularken kızılcık meyvesinin yaprakları dahil tüm bölümlerinin astrenjan özelliği olduğunu ve tanik asit içerdiğini unutmayın.

Kızılcığın bu astrenjan özelliği kanama durdururcu olduğu gibi, sindirim kanalıyla meydana gelen zehirlenmelerde mukozayı büzüştürür ve damarları sertleştirir.

Bu nedenle fazla tüketilmemelidir.
7 4