Konsantrasyonumuzu bozan 12 neden!


Başarının ilk şartı konsantrasyondur. Ancak günümüzde konsantrasyonumuzu bozan o kadar çok unsur var ki enerjimizi tek bir noktaya odaklamamızı engelliyor.

Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, günlük hayatımızda ve başarıya giden yolda bariyerler kuran, konsantrasyon katilleriyle mücadele yöntemlerini sizler için yazdı...

İşte güçlü bir konsantrasyon için birkaç ipucu...
14 1

Birarada yapılan işler her zaman dikkatinizi kaybetmenize neden olur. Sonuçta aynı anda üç proje yapıyor olmak projeleri ayrı ayrı yapıyor olmaktan daha uzun sürer. Mümkünse dikkatinizi her zaman tek projeye verin. Öncelik sıranı belirleyin ve onun üstünde çalışın.
14 2

Her gün yapmamız gereken görevlerden bazıları diğerlerinden daha sıkıcıdır. Sıkıcı işler dikkat dağıtıcıdır ve son derece savunmasız haldeyken değerli dakikalarınız çalınabilir. Sıkıldıysanız eğer, çalışma alanınızın tozunu almak bile cazip görünebilir.

Kendinizle bir anlaşma yapın: Eğer belli bir süre için görevde kalırsanız, bir 10 dakika mola kazanın. Kahve, atıştırma veya dışarıda bir yürüyüş ile kendinizi ödüllendirin. Sıkıcı görevleri bir an önce bitirmek istemek başarmayı daha kolay hale getirir.
14 3

Özellikle kahvaltı ve öğün atlama konsantrasyon katilidir. Beynin yakıt olmadan odaklanması mümkün olamaz. Çalışmalar kısa süreli hafızanın ve dikkatin açken çok çabuk dağıldığını göstermiştir. Aç kalmayın ve beyine sabit bir yakıt kaynağı verin. Bunları alışkanlık haline getirin;

Her zaman kahvaltı.

Yüksek proteinli atıştırmalıklar yiyin (peynir, fındık)

Basit karbonhidratları atlayın (tatlılar, beyaz makarna)

Kompleks karbonhidratları seçin (kepekli tahıllar)
14 4