Kötü alışkanlıklarınız sağlığınızı nasıl etkiliyor?

Sık sık yaptığımız alışkanlıklarımızın farkında olmadan sağlığımızı nasıl etkilediğini biliyor muydunuz?


Evet, tırnaklarını yememek için sürekli cep telefonunla oynadığını biliyoruz ama sen tırnak yemenin sağlığın için ne kadar zararlı olduğunu biliyor musun?

Bu haberde en çok yapılan alışkanlıkların zararlı mı yoksa masum mu olduğunu irdeliyoruz.
7 1

Bacak bacak üstüne atmanın varis oluşumuna neden olabileceği hakkındaki söylentilere inanmanıza gerek yok. Ancak, bu hareket kan akışını engellediği için doktorlar size ayağınızı düz tutmanız gerektiğini söyleyecektir. Aslında endişlenmeniz gereken nasıl oturduğunuz değil, ne kadar oturduğunuz...

Çok uzun süre oturmak kalp sağlığınızı da olumsuz yönde etkileyebilir. Eğer sürekli oturuyorsanız ve masa başı bir iş yapıyorsanız, yarım saatte bir kalıp biraz yürümeniz gerekiyor.
7 2
Sabah uyanmak birçok insan için kabus! Hele ki, kahvaltı hazırlamak... Kahvaltı çoğu insan için göze alınamıyacak kadar lüks. Oysa gece hızı düşen metabolizmanın sabah kahvaltısıyla tekrar enerji alması gerekiyor.

Uzmanlar kahvaltı etmemenin sonucunda hafızada problemler, kilo alımı, metabolizmanın yavaşlaması ve diyabet gibi sorunlarla karşılaşabileceğiniz konusunda uyarıyor.

Kahvaltılarınızda meyve, fındık, yoğurt ve yumurta yemek ise sağlığınız için size oldukça fayda sağlar.
7 3
İki de bir boğazını temizleyenlerdenseniz söylemeliyiz ki bu pek de iyiye işaret değil. Nezle ve griplerde yapılan temizlikten bahsetmiyoruz elbette…

Normal zamanlarda adeta tik haline dönüşen boğaz temizliği oldukça zararlı. Bu daha sonralarda kısır döngü haline gelir. Yani boğazı temizledkçe daha çok yapmak istersiniz.

Uzmanlar ses tellerinini de etkileyecek bu eylem sırasında sesinizin kısılabileceğini ve kanama meydana gelebileceği konusunda uyarıyor.

Bu dürtünüzü azaltmak için bir yudum karbonatlı su veya buzlu soğuk maden suyu içebilirsiniz.
7 4