Kötü alışkanlıklarınızı bırakmanın yolları!

Farkında olmadan sağlığımızı ve psikolojimizi bozan kötü alışkanlıklardan kurtulmanın yolları...


Hepimizin alışkanlık haline getirdiği bazı durumlar var. Özellikle yemekle ilgili olanlar biz farkında olmadan sağlığımızı bozabiliyor…

İşin ilginç tarafı bu alışkanlıklar bize zevk veriyor gibi gelse de aslında psikolojimiz üzerinde olumsuz etkiler de bırakıyor. Gelin en çok rastlanan kötü alışkanlıklardan kurtulmanın yollarına birlikte bakalım…
6 1

Gece şekerli bir şeyler atıştırmak istiyosanız bunun sağlığınız açısından kötü olduğunu bilmelisiniz.

Bu alışkanlık sizin bağırsaklarınızda ve sindirim sisteminizde sorunlara yol açabilir. Özellikle gece yemek yemeler metabolizmanın yavaşlama saatlerinde olduğu için kilo alımı da gerçekleşir.

Eğer geceleri çok acıkıyorsanız bir şeyler yemek yerine, ertesi güne çok vakit kalmadığını bunun yerine gidip uyumanın ve sabah kalkınca doyasıya yemenin daha doğru olacağını kendinize hatırlatın.
6 2

İşten eve geldiğinizde televizyon karşısında tıkınıyorsanız ve bu sizde bir alışkanlık haline gelmişse muhtemelen psikolojik sorunlarınızı bastırmaya çalışıyorsunuzdur...

Ruhsal bunalımlarınızdan bu yollarla değil, arkadaşlarınızla vakit geçirerek, sosyalleşerek ve bir uzmandan destek alarak kurtulmanız gerekiyor.
6 3

Çoğumuz yeterli uyku uyumadığımız günler ayılabilmek için kahve içmeyi tercih ederiz. Bu durum bir süre sonra kafein bağımlılığı yapıyor.

Oysa ki hep kahve içmek yerine, yürüyüş yapmayı, güneş ışınlarından faydalanacağımız aktivitelere katılmayı tercih edersek daha doğru bir tercih yapmış oluruz.
6 4