Küba'ya gitmek için 6 sebep

Tatilde sürekli aynı yerlere gitmekten sıkıldınız mı? Zengin kültürüyle ve otantik şehirleriyle ön plana çıkan Küba'yı ziyaret etmeye ne dersiniz?


Küba , zengin tarihi ve kültürel miraslarıyla her gideni kendine hayran bırakan, Karayiplerde büyük bir ada. Yılda ortalama 2 milyon turistin ziyaret ettiği Küba'nın ziyaretçileri daha çok Avrupa ve Kanada'dan geliyor.

Müzikleri, plajları, scuba-dalış imkanları, muhteşem balayı alternatifleri ve en önemlisi eşsiz tarihi ve miraslarıyla Küba mutlaka görmeniz gerken bir yer!

İşte Küba'yı ziyaret etmek için 6 muhteşem sebep!
8 1


Küba'yı ziyaret etme sebeplerinin başında elbette zengin tarihi ve mirasları yer almaktadır. 1959 devrimi adeta film senaryosu gibi Küba'nın sokaklarında tekrar yaşanır. Küba, Fidel Castro ve ABD arasındaki uzun geçmişin izlerini hala taşımaktadır. Castro tarafından, 1961 yılında ABD ile bağları koparılıp komünist devlet ilan edilmiştir. Yakın tarihte ABD ambargosu kaldırılıp ihracaat kapıları tekrar açılmıştır.
8 2

Müziği seviyorsanız bu şehir tam da size göre. Küba müziği çok kapsamlı bir müzik türüdür. İçinde İspanyol, Afrika ezgileri vardır. Küba'da Conga ve Timba müzikal stilleri de çok popülerdir. Caz Cubano, Rumba, Cha Cha- Bolero, Congo ve Timba bu şehirde sık sık karşınıza çıkacaktır. Kübalıların çoğunluğu Fidel Castro'nun komünist rejiminin altında kendilerini ifade edebilmek için müzikle uğraşıp, bir çok müzik türüne imza atmıştır.
8 3


Güneşli, ılıman, tropikal havaları arıyorsanız Küba sadece bu açıdan bile tatil listenizde yer almalıdır. Günlük hava sıcaklıkları 25 - 30 derecede seyreder ve nem yok denilecek kadar azdır. Küba' yı gezmek için en uygun zamanlar Mart ayından Mayıs ayına kadar olan süredir. Mayıs ayından Ekim'e kadar, Küba kasırgalara eğilimlidir ve dikkat edilmesi gerekir.
8 4