Göz çevresindeki kırışıklar neden oluşur?

...


Yüzümüzün en hassas bölgelerinden göz altlarının ve göz çevresinin bakımının çok önemli olduğunu belirten Dermatolog Dr. Yasemin Fatih Amato, kırışıklıklarımızı artıran yaptığımız dört yanlışı anlatıyor.
6 1

Göz etrafındaki ince deri, gözleri ovmak nedeniyle çizgilerin oluşmasına davetiye çıkarır. Makyajınızı temizlerken dikkatli olmalısınız. Sert hareketlerle makyajınızı silmek bu çizgilerin oluşmasını tetikler. Bu durumda göz makyajınızı kolayca çıkartabilecek, yağlı kalıntı bırakmayan bir temizleyici tercih etmeniz gerekir.
6 2

Sabahları kalktığınızda yüzünüzde sıkça çizgi oluyorsa aslında yanlış yatıyorsunuz demektir. Bu alışkanlığı bozmak gerek; çünkü sürekli aynı yerin üzerine yatıldığında yastıkla sıkışan yüzde zamanla kalıcı izler oluşmaya başlayacaktır. Bu nedenle sır tüstü yatmak kurtarıcınız olacaktır.
6 3

Vücudunuzda yer alan ince deriler her zaman daha fazla bakıma ihtiyaç duyar. Göz çevreleri de bu derilerden oluşur. Yaşlanmayı azaltmak adına piyasada bulunan bazı kremlerden destek alabilirisiniz.
6 4