Lazer cilt bakımına nasıl etki ediyor?

Gelişen teknolojiye paralel olarak estetikte de trendler değişiyor, basit uygulamalar her geçen gün daha çok tercih ediliyor. Lazerin sihirli çubuğu tek dokunuşla yüzünüzdeki birçok problemi silebiliyor.

Lazer cilt bakımına nasıl etki ediyor?

Yaşlanma, güneşin olumsuz etkileri, makyaj malzemeleri, sigara, toksinler gibi faktörlerin etkisiyle cildimiz her geçen gün yıpranıyor, eskiyor. Bu yıpranma cildin parlaklığını kaybederek daha donuk, gevşek, yaşlı ve sağlıksız görünmesine sebep oluyor. Eskimiş cildi söküp, yerine yenisini koymanın mümkün olup olmadığını Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Metin Kerem’ e sorduk ve aldığımız cevap bizi çok şaşırttı.

“Evet, mümkün” diyor Dr. Kerem ve ekliyor “Günümüzde fraksiyonel lazerler sayesinde ameliyatsız, 15-20 dakikalık bir uygulamayla bu sorun çok etkili bir şekilde çözülüyor. Bu lazerler cildin dış etkenlerle yıpranmış olan üst tabakasını buharlaştırarak yok ediyor. Daha derin katmanlarda da kollajen üretimini uyararak buharlaşan tabakanın yerine yepyeni bir cilt dokusu oluşmasını sağlıyor.

Bütün bu biyolojik olaylar mucizevi bir şekilde 72 saat içinde tamamlanıyor.”

Lazerle Cildimizde Neler Değişiyor?

Dr. Metin Kerem şöyle yanıtlıyor: “Fraksiyonel lazerlerin etkisini karayolundaki asfaltın kazınıp yerine yenisinin dökülmesine benzetebiliriz. Ciltteki ince kırışıklıklar, renk değişiklikleri, bazı lekeler ve kılcal damarlar ortadan kalkarken gözeneklerin de çapları küçülür. Cilde genel bir gerginlik ve buna bağlı bir parlaklık kazandırır. Bu etkiler erken dönemden itibaren başlar, bir ayın sonunda iyice belirginleşir. Öte yandan sivilce izleri, küçük çukurcuklar gibi cilt düzensizliklerini de iyileştirir. Sonuçta daha düz, parlak ve ışıltılı bir cilt elde edilir.”

Lazerle cilt gençleştirme uygulaması genellikle tek seans halinde yapılabiliyor. Uyuşturucu kremlerin etkisi altında yaklaşık 20 dakikada tüm yüz uygulaması bitiyor. İlk gün deride bir miktar kızarıklık ve hafif bir yanma hissi oluşabiliyor, ardından ortaya çıkan hafif kabuklanma 3 gün içerisinde tamamen normale dönebiliyor. Cuma günü işlem yaptıran bir kişi pazartesi günü rahatlıkla işe gidebiliyor.

Ne Zaman Yapılmalıdır?

Bu uygulamanın ideal zamanı sonbahar ve kış aylarıdır. Güneşin yakıcı olduğu yaz aylarında bu işlemin yapılması önerilmiyor. Genellikle yılda bir kez yapılması yeterli oluyor. Yoğun sivilce izleri ve çukurların olduğu ciltlerde ek seanslar gerekebiliyor. Aynı cihazlar daha yüksek dozlarda kullanılarak cilt çatlakları ve yara izleri de tedavi edilebiliyor.

 

Yorumlar