5 süper diyet yemek tarifi

...



Bu yaz aylarının caydırıcı havasında diyet yapmak sizi zorluyor, biliyoruz. Bu nedenle sizin için kalorisi 350'yi geçmeyen çok özel tarifler seçtik. Bu tariflerin en güzel yanı ise, damak zevkinizden vazgeçmek zorunda değilsiniz çünkü tuzlusundan tatlısına hepsi çok lezzetli.
7 1

Patlıcanlı panini


Servis başına 337 kalori

2 yemek kaşığı light mayonez
2 yemek kaşığı doğranmış fesleğen
2 yemek kaşığı saf zeytinyağ
8 dilim patlıcan
1/2 çay kaşığı sarımsak, tuz
8 ince dilim mozerella peyniri
Fırında kızartılmış 2 dilim kırmızı biber
4 ince halka soğan
8 dilim tam tahıllı ekmek

Fırını orta derecede önceden ısıtın. Mayonez ve fesleğenleri bir kapta karıştırın. 1 yemek kaşığı zeytinyağı kullanarak patlıcanların iki yüzünü de yağlayın, her bir dilimi sarmısaklayın ve tuzlayın. Patlıcanları 6 dakika kadar ızgaralayın, daha sonra satula yardımıyla ters çevirin ve üzerine peynirinizi koyduktan sonra 4 dakika kadar daha ızgarada bekletin. Ekmeklerinizi tost makinesinde kızartın. Fesleğenli mayonezi ekmeğinizin üzerine sürdükten sonra, peynirli patlıcanınızı, kırmızı biberleri ve soğan dilimlerini ekleyin. Tostunuzu kapatın, ortadan ikiye keserek servis edin.
7 2

Çilekli Bruschetta


Servis başına 203 kalori

4 kalın dilim tam tahıllı ekmek
6 yemek kaşığı light esmer şeker
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 çay kaşığı limon suyu
3 fincan dilimlenmiş çilek
4 yemek kaşığı mascarpone (mascarpone bulamazsanız labne ile deneyebilirsiniz)

Ekmekleri tost makinesinde kızarırken, geniş bir tavayı yüksek ateşte kızdırın. Şeker, limon rendeleri ve limon suyunu yaklaşık 1 dakika, bolonlaşana kadar pişirin. Üzerine çilekleri ekleyin ve tekrar 1 dakika pişirin. Her bir dilim ekmeğe bir yemek kaşığı mascarpone sürün ve üzerini sıcak çileklerinizle süsleyin.
7 3

Mantarlı Spagetti


Servis başına 350 kalori

2 yemek kaşığı saf zeytinyağ
3 diş doğranmış sarımsak
50 gram doğranmış mantar
2 yemek kaşığı limon suyu
Taze biber
1/4 çay kaşığı tuz
Kepekli spagetti
1/2 fincan rendelenmiş permesan veya kaşar peynir
1/2 fincan doğranmış fesleğen

Makarnanızı pişirmeye başlayın. Bu sırada, yağı teflon tavada düşük ateşte kızdırın, sarımsakları ekleyin ve yaklaşın 1 dakika kadar pişirin. Mantarları tavaya ekleyin ve ateşi orta seviyeye yükseltin. Mantarlar hafifçe kahverengileşinceye kadar, 4-5 dakika pişirin. Rendelenmiş limonu, limon suyunu ve biberi ekleyin ve tavayı ateşten alın. Makarnanızı tabağa koyduktan sonra hazırladığınız sosu üzerine dökün ve peyniri ilave edin.
7 4