Makrobiyotik diyet nedir ve nasıl uygulanır?

Makrobiyotik diyet 2 hafta uygulanan şok diyetlerden biri değil! Tüm alışkanlıklarınızı etkileyen bir hayat ve beslenme felsefesi...


Makrobiyotik diyet yalnızca 20 gün uygulayıp, istediğiniz bikiniyi giymenizi sağlayan diyetlerden değil. Beslenme alışkanlığını kadar hayat tarzınızı da etkileyecek olan bu beslenme felsefesini benimsemeye karar vermeden önce daha çok araştırıp bilgi sahibi olmalısınız.

Latince uzun yaşam anlamına gelen bir kelime kökünden türeyen "Makrobiyotik" diyeti ve fesefesi, George Ohsawa adlı Japon bir beslenme uzmanı tarafından geliştirildi. Fakat bu diyeti uygulamak çok zor olduğu için diğer beslenme uzmanları bu makrobiyotik felsefeyi ve diyeti biraz değiştirerek uygulanabilir hale getirdi.

Bu diyeti uygulamayı tercih eden kişiler dönemsel ve hızlı zayıflık arayışında olmayan, hayatının genelinde denge kurmak ve daha sağlıklı yaşamak isteyenler.

İşte makrobiyotik diyetin sağlık ve beslenme temelleri....
8 1

Makrobiyotik diyet de diğer diyet türleri gibi az yağlı ve bol lifli bir beslenme tarzı öneriyor. Diyette kullanılan soya sosu, bu mucizevi besinin faydalarından da yararlanmanızı sağlıyor.

Kanser hastalarının tercihlerinden biri olan bu az yağlı ve bol lifli beslenme biçiminin sağladığı Fitoöstrojen, östrojen odaklı kanser tehlikesini düşürüyor.
8 2

Fitoöstrojenler, hormon olmayan ve patates, fasülye ve maydonoz gibi sebzelerden aldığımız östrojen hormonunu taklit eden bitkisel östrojenlerdir.

Makrobiyotik diyetle düzenli olarak tüketilen fiyoöstrojenler hem olası kanser riskini azaltmaya hem de menapoz ve mensturasyon öncesi dönemlerde kadınları rahatlatmaya yarıyor.
8 3

Makrobiyotik diyet , yaşam şeklinizi düzenleyip daha sağlıklı alışkanlıklar kazanmanızı amaçlıyor.

Yiyecekleri daha çok çiğnemekten, daha fazla egzersiz yapmaya ya da doğada daha fazla vakit geçirmeye varan geniş bir yelpaze diyebiliriz. Fakat bu beslenme biçimi temelinde gıdaları iki gruba ayırır.

1. grup gıdalar Ying olarak adlandırılır. Uyarıcı olarak belirtilen bu gıdalar oldukça az ya da hiç tüketilmemelidir.

2. grup gıdalar ise Yang olarak adlandırılır ve güçlendirici gıdalar olarak görülür.
8 4