7 adımda bakterisiz güzelliğin sırları!

Güzellik malzemeleriniz bakterilerin barınması için elverişli bir ortam olabilir. Birkaç küçük ayrıntıya dikkat ederek bakterisiz güzelliğe kavuşun!


Güzellik malzemelerinizi kullanma tarihi geçtiğinde atmanız gerektiğini ve makyaj fırçalarınızı haftada bir temizlemeniz gerektiğini biliyorsunuz.

Fakat konu kullandığınız ürünlerdeki bakterilere gelince güvende olduğunuzu sanmayın.

Bakteriler sinsi bir şekilde kullandığınız güzellik malzemelerine nüfuz edebilir ve bu da cildinizde kızarıklık, akne ya da iltihapların oluşmasına neden olabilir.

Güzellik malzemelerinize bakterilerin nasıl sinsice sızdığını ve bunlarla nasıl mücadele edeceğinizi sizin için araştırdık. İşte 7 adımda bakterisiz güzellik!
9 1

Eğer kavanoz ya da kapta satılan kremlerden kullanıyorsanız, elinizi kaba her soktuğunuzda içeri bakteri taşıyorsunuz. Aynı şey saç maskeleri, cilt temizleyiciler ve kabın içinde bulunan diğer tüm güzellik malzemeleri için geçerli.

Tüpte ya da pompalı kavanozlarda satılan kremleri tercih edin ve bir adım ileri giderek kreminizi bir makyaj pamuğuyla alıp o şekilde kullanın. Böylece bakterilerden korunmuş olacaksınız.
9 2

Maskara fırçanızın içindeki boyayı daha fazla alması için, fırçayı pompalar gibi maskara tüpünün içine her soktuğunuzda içeri hava basıyor ve farkında olmadan maskaranın kurumasına yol açıyorsunuz.

Kuruyan ve havayla temas eden maskaranız bakteri üretmeye verimli hale geliyor. Maskara tüpünün içinde üreyen bakteriler kirpiklerinize de bulaşıyor.

Maskaranızı 3 ayda bir değiştirin ve kurumamasına özen gösterin.
9 3

Zararsız gibi görünse de, makyaj yaparken hapşırdığınızda ağzı açık olarak önünüzde duran bütün malzemelerinize bakteri bulaştırmış oluyorsunuz.

Makyaj yaparken hapşıracağınızı hissettiğinizde hemen başka bir odaya gidin ve güzellik malzemelerinizi bakterilerden koruyun.
9 4