Makyaj insanların davranışlarını etkiliyor mu?

Ne kadar ve nasıl makyaj yaptığınız insanların size karşı davranışlarını nasıl etkiliyor?


Toplumun " En iyi şekilde görünme" takıntısını araştırmak isteyen genç bir kadın, üç farklı makyaj stiliyle dışarı çıkarak insanların kendisine nasıl davrandığını inceledi.

21 yaşındaki üniversite öğrencisi Brinton Parker, bu deneyine yaşıtlarının insanları dış görünüşlerine göre yargılamasının ilham verdiğini söyledi.

"#Selfie generation" diye adlandırdığı yaşıtlarının insanları dış görünüşlerine göre değerlendirmesinden yola çıkan Parker, insanların kendisine nasıl davranacağını görmek için bir hafta boyunca okula 3 farklı makyaj stili yaparak gitti.
7 1

Makyajsız, Hafif makyaj ve yoğun makyaj stilleriyle sokağa çıkan Brinton Parker, Twitter ve Instagram üzerinden deneyiyle ilgili paylaşımlarda bulundu.

Brinton Parker yaptığı deneyle ilgili "Dışa dönük bir insan olduğum için arkadaşlarım ve gün içerisinde karşılaştığım kişiler dış görünüşüme yorum yapmaktan çekinmiyordu." dedi.

Deneyinin sonuçlarının kaydedilmeye değecek kadar ilginç olduğunu söyleyen Parker, deneyiyle ilgili yazdığı yazıyı Bustle.com adlı internet sitesinden paylaştı.
7 2

Pazartesi günü okula hiç makyaj yapmadan giden Parker, genellikle cildine hafif bir makyaj yaparak sokağa çıkmaya alıştığı için biraz gergin hissettiğini söyledi.

Makyajsız olarak okula giden Parker'a erkek bir arkadaşı " Yoğun bir hafta sonu muydu?" diye sorduğunda oldukça şaşıran 21 yaşındaki genç kız daha sonra her zaman gittiği kafede çalışan kadın bir garsonun kendisine " Buna ihtiyacın varmış gibi görünüyorsun" diyerek kahve ikram ettiğini söylüyor.
7 3

Deneyin ikinci gününde hafif bir makyajla dışarıya çıkan Parker, en olumlu yaklaşımı bu görünüşüyle aldığını söylüyor. 2.gün yaptığı hafif deney makyajının aslında günlük haline en yakın stil olduğunu belirten Brinton, kapatıcı , hafifi bir fondöten, maskara , aydınlatıcı göz kalemi ve dudak kremiyle makyaj yaptı.

Hafif makyajla dışarı çıktığı deneyin 2. gününde bir arkadaşının ona çok güzel göründüğünü söyleyerek maskarasının markasını sorduğunu ve bir diğer kız arkadaşının ise makyajına iltifat ettiğini söylüyor.
7 4