Makyaj yaparken cildinizden olmayın!

.....



Güzel, bakımlı ve kusursuz görünmek biz kadınların en büyük hayali. Bunun için çoğumuz güzellik ve makyaj ürünleri için neredeyse servet harcıyoruz. Peki makyaj yaparken cilt sağlığınızı koruyor musunuz?

Özellikle yüzümüze sürdüğümüz ve cildin nefes almasını engelleyen fondöten ve pudranın ciltteki zararlarından nasıl kurtuluruz?

11 1

 Makyaj malzemesini önce test edin


Bu ürünleri almadan önce test ürünü alıp kullanmakta yarar vardır. Bir ürün 72 saat sonra herhangi bir alerjik reaksiyona yol açmazsa, ilerleyen günlerde alerji gelişme ihtimali düşüktür, ama yine de olabilir. Özellikle hassas deriye sahip olanlar dikkatli olmalıdır.
11 2

Makyajla yatmayın


Uygulanan ürünler yüzde uzun süre kalmamalıdır. Özellikle yatarken mutlaka bir sabunla yıkanmalı, nemlendirici sürülmelidir. Bu reaksiyonlardan kaçınmak için, aşırı derecede makyaj yapmamak, makyaj ürünlerini kullanmadan önce deriyi temizlemek ve nemlendirmek yine uyulması gereken kurallardır.
11 3

Yanlış makyaj sivilce ve siyah nokta yapar


Makyajın bilinen en önemli yan etkilerinden biri de komedondur. Gerek “siyah nokta” olarak bilinen açık komedonlar, gerekse de “kapalı komedon” olarak bilinen “beyaz nokta”ların oluşmasında en büyük pay, bilinçsiz kullanılan makyaj malzemelerinindir. Kişi deri tipine uygun olmayan ürünleri kullandığında gözenekler tıkanır, tıkanmış gözenekler içinde biriken yağ yüzde akneye ya da komedonlara neden olur. Cilt tipini iyi bilmek kuru deriye sahipse yağlı ürünler kullanmak, yağlı cilde sahipse su bazlı ya da matlaştırıcı ve de yağ emici ürünler kullanmak gerekir. En iyisi profesyonel kişilerin önerisine uyarak alınan ürünleri kullanmak daha doğrudur.
11 4