Mat kırmızı ruj nasıl sürülür?

Yeni başlayanlar için mat kırmızı ruj sürme önerileri sunuyoruz. İşte kadife dokulu kırmızı dudaklara kavuşmak için yapmanız gerekenler...


Mat kırmızı ruj, tüm kadınların muhteşem görünmesini sağlayan büyülü bir icat. Canlı, keskin rengiyle ön plana çıkan ve iddialı dudaklar yaratan bu ruj, kendine güvenen kadının tercihi.

Fakat, mat kırmızı ruju sürmek zannedildiği gibi kolay bir uygulama değil. Oldukça dikkatli olunması gerekiyor.

Kırmızı ve mat dudaklara sahip olmak istiyorsanız, yeni başlayanlar için kırmızı ruj sürme rehberimize bir göz atabilirsiniz.
8 1

Öncelikle nasıl bir ürün kullanmak istediğinize karar verin. Klasik ruj, lip stain, gloss ya da dudak kalemi arasında seçim yapmalısınız.

Daha sonra sürmek istediğiniz rujun tonuna karar vermelisiniz. Kırmızı rujunuzu ten renginize göre seçmelisiniz. Buğday ve esmer tenliler alt tonları turuncu ve sarı olanlar, beyaz tenliler ise mavi, mor alt tonları olan kırmızı rujları tercih edebilirler.
8 2

Uygulama aşamasına geçmeden önce yapmanız gereken şeyler var. Mat rujlar sürdükten sonra dudağınızı kurutabilir ve kırmızı ruj çatlak, kuru dudaklarda pek hoş bir görünüm yaratmaz.

Bunu önlemek için dudaklarınızı bir gece önceden bakıma almalısınız. Dudak peelingiyle ölü hücrelerden arındırıp, yatmadan önce bakım kremi uygulayarak dudağınızı nemlendirin.
8 3

Rujunuzu sürmeden hemen önce dudağınızda nemlendirici ya da krem benzeri yağlı bir doku olmamalı.

Ruj sürmeden önce dudağınıza uygulayacağınız balm gibi nemlendirici ürünler, rujunuzun düzgünce sürülmesini engeller. Bu nedenle dudaklarınızın temiz olması önemli bir detay.
8 4