Meme kanserini önleyen egzersizler!

....



Her üç kadından birinin hayatını etkileyen meme kanserine karşı önleminizi alın! Yapılan araştırmalar düzenli egzersiz yapmanın meme kanserini önlediğini gösteriyor... İşte evde rahatlıkla yapabileceğiniz meme kanserini önleyen egzersiz programınız.
8 1

span style="color:#ff0066;">Denizkızı


Sol bacağınız önde, sağ bacağınız arkada yere oturun. Dirseklerinizi bükerek kollarınızı basınızın üzerine uzatın ve sola doğru eğilin.

Sonrasında gövdenizi belinizden çevirerek omuzlarınızı ve göğsünüzü yere doğru esnetin. Göğsünüzü ve omuzlarınızı tekrar yukarı çevirerek başlangıç pozisyonuna gelin.

- Her iki yöne de üçer kez egzersizi tekrarlayın. Özellikle egzersiz sonlarında yapacağınız bu hareket tüm vücudunuzu esnet yarıyor.
8 2

Ağırlıkta squat serisi


Her iki elinize de birer dambıl alın. Bacaklarınızı kalça hizasında açarak ayakta durun. Ağırlıkları göğüs hizasında yukarı kaldırın. Avuç içleri yere bakıyor. Bu pozisyondayken, hafifçe çömelerek yarım squat yapın. 2-8 nefes arası bu pozisyonda durun.

Bacaklarınızı düzleştirin. Bacaklar yerde sabitken kalçadan itibaren öne doğru eğilerek kollarınızın ve gövdenizin yere paralel olmasını sağlayın. Baş, omuz hizasında öne uzanmış kolların arasında ve yüzünüz yere bakıyor. Burada da 2-8 nefes arası durun. Sonrasında yere paralel olan gövdenizi yukarı kaldırın, yine yarım squat yaparak kalçanızı yere yaklaştırın. Squat (Çömelme) pozisyo¬nunda da 2-8 nefes arası durarak tekrar gövdenizi kalçadan bükerek yere paralel hale getirin. Yine başınız, omuz hizasında öne uzanmış kolların arasında ve yüzünüz yere bakıyor. Bu bir turdu.
8 3

Ağırlıklarla omuz köprüsü


Sırtüstü yere uzanın. Dizlerinizi kırarak ayaklarınızla yere basın. Ayaklar kalça genişliğinde açık. Her iki elinize de birer dambıl alın ve kollarınızı yukarı, uzatarak dambılları yukarı göğsünüzün üzerine en üst noktaya kadar kaldırın.

Nefes verirken, vücudunuzu kuyruk sokumundan başlayarak yukarı doğru kaldırın, ağırlıkları da kalçanızın yanına yanlara indirin. Avuç içleri yere bakıyor. Bu pozisyonda karın ve kalça kasları sıkı olmalı ve vücudunuz omuzlarınızdan dizlerinize kadar düz bir çizgi çizmeli. Nefes alın, verirken sırt omurlarından başlayarak kalçanızı yere indirirken, kollarınızı tekrar yukarı uzatın. Tekrar kalçanızı yukarı kaldırırken kollarınızı da kalçanızın yanına indirin. Bu bir turdu.
8 4