Merkür Kova burcunda!

Astrolog Demet Baltacı 6 Ocak'ta başlayan Merkür hareketini yorumladı... Bakalım Merkür geriye retro harekete başlarken burçlar nasıl etkileniyor?

Merkür Kova burcunda!

Bugün 6 Ocak Salı... Mars günündeyiz...

Güne boşlukta başlayan Ay, 13:04’de Aslan burcuna geçecek. Canlı, yaratıcı ve güvenli enerjiler dışa dönük hareketli bir gün geçirmemizi sağlayabilir. Kendimizi ifade etmek, dikkat çekmek isteyebiliriz. Sanat, hobiler ve eğlenceli faaliyetlere zaman ayırmak için uygun bir gündeyiz…

Ay öğleden sonra Kova burcunda ilerleyen Merkür ve Venüs ile karşıt açı yapacak. Bireysel istekler bencil ve sabit düşünceler iletişimlerimizde ve ilişkilerimizde gerginlik yaratabilir.

Yay burcunda ilerleyen Satürn Ay, Merkür ve Venüs ile olumlu görünüm yapacak. Otorite kavramları ve olgun yaştaki kişilerden yardım alabilir, uzun vadeli hedeflerimiz için daha kararlı ciddi davranışlarda  bulunabiliriz. İlginç ve yaratıcı olduğu kadar pratik sonuçlar alabileceğimiz fikirler üretebiliriz.

İletişim gezegeni Merkür 5 Ocak'ta Kova burcuna geçti.

13 Mart’a kadar Kova burcunda kalacak olan Merkür 21 Ocak-11Şubat aralığında retro hareket yapacak…

Merkür Hava elementinden Kova burcundayken zihnimiz çok hızlı çalışabilir ve geleceğe odaklı olabilir. Geleneksel kavramlara karşı çıkan Merkür yeni, farklı ve orjinal olana ilgi duyacaktır. Entellektüel ve rasyonel bakış açısı iletişimlerimizde etkili olabilir. Özgür, bireysel, özgün düşünceler, orjinal fikirler ve buluşlar ortaya çıkarabilir.

Gelecekle ilgili projelere yoğunlaşma, aşırı teorik düşünme, sabit fikirlilik günlük yaşamdaki pratik değerlerde zaman zaman sıkıntı da yaratabilir.

Merkür Kova burcunda bilim, teknoloji, elektronik, bilişim, internet, astronomi, uzay, astroloji, uçak ve havayolları ile ilgili konulara daha fazla ilgi çekebilir ve bu alanlarda iletişim ve haber trafiği artabilir.

Kova başta olmak üzere diğer hava grubu İkizler ve Terazi burçları Merkür’den olumlu etkiler alabilirler… Bu burçların zihinsel faaliyetleri hızlanırken, iletişim, eğitim, sosyal konular, seyahatler ve ticari işleri daha verimli ve hızlı ilerleyebilir. Ateş grubu Koç, Aslan ve Yay burçları da biraz çaba ile Merkür’den yarar sağlayabilirler. Sabit grup Boğa, Aslan, Akrep ve Kova burçları özellikle retro döneminde Merkür ile ilgili iletişim sorunları yaşayabilirler.

Merkür Kova burcunda retro hareket yapacağı için uzun süre konaklayacak. 21 Ocak’ta 17 derece Kova burcunda retro harekete geçecek olan Merkür, 11 Şubat’ta 1 derece Kova burcunda tekrar ileri harekete dönecek ve 13 Mart’a kadar Kova burcunda ilerleyecek.

Merkür retro hareketi sırasında Kova burcunda daha rahattır. Hızlı çalışan zihnin dinlenmesi, uygulanması zor fikirlerin gözden geçirilip değerlendirilmesi, üzerinde çalışılan projelerin kontrol edilip eksiklerin tamamlanması için bu dönemi değerlendirebiliriz.

Merkür retrolarında sık sık karşılaştığımız elektronik araçlarda ve iletişim cihazlarında sorunlar ortaya çıkabilir. Özellikle bilgisayarlar, internet ve sosyal medya gibi kavramlarda karışıklıklar, gecikmeler olabilir. Seyahatler sırasında havayollarında uçaklarda rötarlarla daha fazla karşılaşabiliriz. Geçmişle ilgili kavramlar gündeme gelebilir. Yarım kalmış bir iş projesi tekrar karşımıza gelebileceği gibi, eski arkadaşlarla iletişimlerimiz de yoğunlaşabilir.

KOÇ (21 Mart-20 Nisan)

Merkür’ün Kova burcuna geçmesi ile birlikte değişen iletişim dinamikleri sosyal yaşamınızdaki iletişimleri güçlendirebilir. Arkadaşlarınızdan daha fazla haber alabilir, ekip çalışmalarına katılabilirsiniz. Gelecekle ilgili planlar yapabilir yeni projeler üretebilirsiniz.

BOĞA (21 Nisan-21 Mayıs)

Merkür’ün Kova burcuna geçmesi ile birlikte değişen iletişim dinamikleri sizi geleceğiniz ve kariyeriniz üzerine daha fazla düşünmeye itebilir. İş bağlantıları ve görüşmeler yapabilir, mesleğinizle ilgili eğitimlere katılabilirsiniz.

İKİZLER (22 Mayıs–21 Haziran)

Merkür’ün Kova burcuna geçmesi ile birlikte değişen iletişim dinamikleri ilginizi farklı kültür ve uzak ülkelere yönlendirebilir. Uzaklarda bulunan kişilerle iletişiminiz güçlenebilir ve seyahate çıkabilirsiniz.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz)

Merkür’ün Kova burcuna geçmesi ile birlikte değişen iletişim dinamikleri zihninizi maddi konularla daha fazla meşgul edebilir. Başkalarıyla paylaştığınız kaynaklar, hisseli paralar ile ilgili bilgi paylaşımları yapabilir, yeni kararlar alabilirsiniz.

ASLAN (23 Temmuz–23 Ağustos)

Merkür’ün Kova burcuna geçmesi ile birlikte değişen iletişim dinamikleri zihninizi özel ilişkilerinize ve işbirliklerine yöneltebilir. Eş ve ortağınızla iletişiminiz güçlenebilir. Yeni teklifler alabilir, bazı sözleşmeler imzalayabilirsiniz.

BAŞAK (24 Ağustos-22 Eylül)

Merkür’ün Kova burcuna geçmesi ile birlikte değişen iletişim dinamikleri günlük yaşamınızı hareketlendirebilir. Bazı iş seyahatleri, eğitim ve toplantılar gündeme gelebilir. Sağlığınız zihninizi daha fazla meşgul edebilir.

TERAZİ (23 Eylül-23 Ekim)

Merkür’ün Kova burcuna geçmesi ile birlikte değişen iletişim dinamikleri aşk ve sosyal yaşamınızı hareketlendirebilir. Yeteneklerinizi yazılı ve sözlü daha iyi ifade edebilir, çocuklarla iletişiminizi güçlendirebilirsiniz.

AKREP (24 Ekim-22 Kasım )

Merkür’ün Kova burcuna geçmesi ile birlikte değişen iletişim dinamikleri zihninizi ev ve aile ile ilgili konularla daha fazla meşgul edebilir. Aile üyeleri ile iletişiminiz güçlenebilir, kardeş, kuzen, yeğen gibi akrabalar sizi ziyarete gelebilir.

YAY (23 Kasım-21Aralık)

Merkür’ün Kova burcuna geçmesi ile birlikte değişen iletişim dinamikleri günlük yaşamınızı hareketlendirebilir ve yakınlarınızla iletişimleri güçlendirebilir. Kısa seyahatler yapabilir, bir çok haber duyabilirsiniz. Ticari hayatınız canlanabilir, bazı anlaşmalar yapabilirsiniz.

OĞLAK (21 Aralık–20 Ocak)

Merkür’ün Kova burcuna geçmesi ile birlikte değişen iletişim dinamikleri zihninizi maddi güvenliğinize odaklayabilir. Para ile ilgili iletişim trafiğiniz artabilir ve ticari fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. İletişim, eğitim ve seyahatler için harcama yapabilirsiniz.

KOVA (21 Ocak–18 Şubat)

Merkür’ün Kova burcuna geçmesi ile birlikte değişen iletişim dinamikleri zihinsel yeteneklerinizi daha iyi kullanmanıza imkan verebilir. Konuşma yeteneğinizle dikkat çekebilir, rahat iletişim kurabilirsiniz. Çok fazla haber duymanız, yeni şeyler öğrenmeniz ve seyahat etmeniz mümkün.

BALIK (19 Şubat–20 Mart)

Merkür’ün Kova burcuna geçmesi ile birlikte değişen iletişim dinamikleri zihninizi iç dünyanıza yönlendirebilir. Kendi duygu ve düşüncelerinizi irdeleyebilir, gizli planlar yapabilirsiniz. Manevi ve ruhsal kavramlar ilginizi çekebilir.

Astrolog Demet BALTACI
Astrofoni.com

Yorumlar