Metabolizmayı uyandırmanın 6 yolu!

Arınmış ve tazelenmiş bir vücut il güne başlamak için Memorial Wellness Beslenme Danışmanı Dyt. Yonca Sevim'den öneriler!


Doğru beslenme, antioksidan besinler ve yeterli fiziksel aktiviteyle bu yılı daha sağlıklı geçirebilirsiniz.

Metabolizmayı kısaca tanımlarsak, insan vücudunda temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için yaktığı enerji miktarı diyebiliriz. Dolayısıyla metabolizmanızı uyandırmak vücudunuz için oldukça önemli.

Özelikle hafta sonuları, geç kalktığınız günlerde bu tavsiyeler çok işinize yarayacak!
8 1

Sabah kalktığınızda “uyanış çayı” ile beden hızınızı artırıp, toksinlerden arınmaya başlayabilirsiniz.

Uyanış çayı hazırlaması kolay bir tariftir, buna rağmen etkisi büyüktür. Isırgan otu, taze nane, kök zencefil, kök zerdeçal, tane karabiber, biberiye ve ginseng bir demliğe koyulup üzerine kaynamış su ilave edilir. Ağzı kapalı olarak 10 dakika demlendikten sonra içime hazır hale gelir. Çayın yanında içine limon damlatılan 1 tatlı kaşığı pekmez tüketilmelidir. Kişi en geç saat 9.30’da uyanmış ve çayımızdan bir fincan içmiş olursa güne daha güzel başlayabilir. Ancak bazı hasta gruplarının bu konuda dikkatli olması gerekir.
8 2

Çay içildikten sonra, açık havada, mümkünse ormanlık, yeşil bir çevrede 45 dakika boyunca, 1 litre su tüketerek yürüyüş yapılmalıdır. Böylece deri yolu ile de vücuttan toksinler atılmaktadır.

Yürüyüş sonunda 15 dakikalık streching yani vücudu esnetme ve germe egzersizleri yapılabilir. Sonrasında da sıcak bir duş sayesinde kişi bedenini güne hazırlamış olacaktır.
8 3

Güne hafif bir kahvaltı ile devam edilmelidir. 1 adet haşlanmış yumurta, 1 dilim yarım yağlı beyaz peynir veya dil peyniri, 1-2 dilim çavdar ekmeği (25-50 gram), 1 adet elma, 1 adet kırmızı kapya biber ve 10 yaprak roka tüketilebilir.

Sonrasında da 200-300 ml su içilmelidir. Öğle yemeğinden önce yine su içilmelidir. 1 porsiyon somon ızgara, yanında yeşillikler, zeytinyağlı enginar, 1-2 dilim tam tahıllı ekmek yenebilir. Öğün sonrası tekrar su tüketilmelidir.

8 4