Metabolizmayı yavaşlatan alışkanlıklar!

Metabolizmayı hızlandıran önerilere göz atmadan önce, metabolizmanızı yavaşlatan alışkanlıklarınızdan kurtulmaya başlayın!


Düzenli beslendiğiniz ve egzersiz yaptığınız halde, kalori yakmakta ve kilo vermekte zorlanıyor olabilirsiniz.

Beslenme Uzmanı ve The Little Book of Thin kitabının yazarı Lauren Slayton, metabolizma hızınızın önünde engel teşkil eden alışkanlıklardan bahsediyor.

Bu alışkanlıkları değiştirmek olabildiğince hızlı şekilde kilo vermenize yardımcı olacak.

İşte değiştirmeniz gereken alışkanlıklar…
10 1

Lauren Slayton, " Yetersiz D vitamini aldığınızda daha yavaş kilo verirsiniz. Ayrıca D vitamini eksikliği, ghrelin hormununun yani açlık hormonunun artmasına neden olur." diyor.

En iyi Dvitamini kaynağı tabii ki güneş ancak güneşe çıkmadığınız zamanlarda D vitamini takviyesi almanızda fayda var.
10 2

Kas oranı ne kadar fazla olursa, metabolizma hızının da o kadar yüksek olacağını unutmamalısınız. Kardiyo egzersizleri kalori yakımı için önemli ama kas oranınızı arttıracak egzersizleri de ihmal etmeyin.
10 3

Stres ruh halinizi etkilediği gibi metabolizmanız için de zararlı. Stres hormonu kortizol arttığında vücudunuz yağ depolamaya daha açık oluyor.

Suyun her zaman sakinleştirici etkisi vardır. Kendinizi banyoya atın ve suyun gücüne bırakın. Ayrıca tuzlu su dolmuş bir küvete girmek de çok iyi hissettirecektir. Ayrıca, Yağlı ve baharatlı yiyeceklerden kaçının. Beslenmeniz ruhsal durumunuz üzerinde önemli bir etkiye sahip!
10 4