Metin Akpınar konuştu:Bazıları kına yakabilir!

Zeki Alasya'nın ölümü hakkında yakın dostu Metin Akpınar konuştu. Akpınar, ünlü sanatçı Alasya'nın ölümü üzerine "Şimdi gerçekten ayrıldık. Bazıları kına yakabilir" ifadesini kullandı.

Metin Akpınar konuştu:Bazıları kına yakabilir!

Zeki Alasya hayatını kaybetti. Usta sanatçı Zeki Alasya'nın yaşamını yitirdiği öğrenildi. Alasya'nın yakın dostu Metin Akpınar açıklama yaptı.

"HOŞ TUTMAYA ÇALIŞIYORDUK"

Bu sabah hayatını kaybeden Zeki Alasya'yı yakın dostu Metin Akpınar CNN Türk'te göz yaşları içinde arkadaşını anlattı. Akpınar, Zeki Alasya'nın beklemedikleri bir hastalık yüzünden öldüğünü belirterek, "Zeki Alasya benim yarımdı. Yarım gitti, canım gitti. Zeki çok genç öldü, beklemediğimiz bir hastalıkla öldü. Karaciğeri iflas etmişti, yapılacak bir şey yoktu. Son zamanda hoş tutmaya çalışıyorduk, ağrısını kestirmeye, kaşıntısını gidermeye çalışıyorduk. Son iki gündür yanındaydım, bugün en sevdiği kıbrıs yemeğini yaptım. Çok severdi, bugün ona götürecektim." dedi.

zeki-metin.jpg

"ŞİMDİ GERÇEKTEN AYRILDIK"

Zeki Alasya'nın ölümü hakkında "şimdi gerçekten ayrıldık" diyen Akpınar, "1962’de tanıştık. Ondan evvel kader bizi birleştirmişti. Babalarımız aynı firmada çalışırdı. Annelerimiz vefat ettiğinde imamları bile aynıydı. Ölüme kadarda ayrılmadık, şimdi gerçekten ayrıldık, bazıları kına yakabilir.

On parmağında on marifet bir insandı. Tabelacılık yapar, palyaço ayakkabısını bile kendisi yapmıştı. Parasız dönemlerinde satmak üzere kaşıklar yaptık. Hayatımız böyle gitti. Zeki başarılı bir sanatçıydı. Çok başarı sığdırdı, ölümsüz bir sanatçıdır. Asla ölmeyecektir. Allah kalanlara ömür versin." dedi.

ZEKİ ALASYA İÇİN HASTANEDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Hastaneden yapılan açıklamada, "Karaciğer hastalığı sebebiyle 22 Nisan 2015 tarihinden beri tedavisi devam etmekte olan Zeki Alasya bugün saat 10:32'de vefat etmiştir" denildi.

Yorumlar