Sağlığınız için meyve sebze suları nasıl tüketilmeli?

Vitamin ve mineral deposu meyve ve sebzeleri yemek mi yoksa suyunu sıkmak mı daha faydalı? Peki taze meyve sebze suyu nasıl tüketilmeli? Sizler için araştırdık...


Sağlıklı bir yaşam için gerekli vitamin ve minerallerin alınması son derece önemli. Çeşitli yiyecek gruplarını tüketerek karşıladığımız vitamin ve mineral ihtiyacı vücudumuzun kendini onarmasını, vücut fonksiyonlarının düzgün işlemesini sağlar. Sebze ve meyve tüketerek bu besinlerin vitamin ve mineral içeriklerinden faydalanıyoruz.

Meyve ve sebze tüketimi ideal kiloya ulaşmak ve sağlıklı beslenmek için yapılabilecek en önemli şeylerden biri.Eğer her gun yeterli miktarda sebze ya da meyve tüketmiyorsanız, meyve-sebze suyu içerek ihtiyacınız olan besin maddelerini alabilirsiniz.

Peki kilo vermek ve sağlıklı yaşamak için sizin için en uygunu hangisi? Meyve-sebze suları mı? Yoksa meyvenin kendisini yemek mi?
8 1

En ideali günde 3 meyve ve 5 porsiyon sebze yemek. Tüketeceğiniz porsiyonların büyüklüğü ise yumruğunuzun büyüklüğü kadar olmalı.

Zaten her gün bu miktarlarda sebze-meyve tüketiyorsanız, bir de meyve suyu içmenize gerek yok!

Her zaman sebze ve meyvelerin suyunu sıkmak yerine bütün olarak tüketilmelisi tercih edilir. Bu şekilde besinlerin içerdiği liflerden de faydalanılıyor.
8 2

Günlük meyve sebze tüketiminizi zaman darlığı nedeniyle güç buluyorsanız ya da yalnızca brokoli sevmiyorsanız, sebze suyu hazırlamak gerçekten iyi bir fikir.
Yemesi zor ve hoş olmayan sebze ve meyveleri sıvı halde kolayca tüketebilirsiniz.

Karalahana ve biraz tatlı dutsu meyvelerle hazırlayacağınız içecekler size ödül olacak. İki avuç ıspanak, bir elma, yabanmersini, goji berry, bal, badem, keten tohumu ve hindistan cevizi suyusabah öğünü için ideal bir karışım.
8 3

Katı meyve sıkacağıyla bu meyve sebze sularını evinizde hızlıca hazırlayabilirsiniz.

Marketlerde satılan birçok meyve suyunda katkı maddesi bulunur ve bahsettiğimiz sağlık faydalarından yoksundur.

Bu nedenle kendi meyve sebze suyunuzu kendiniz yapmanızı öneririz.
8 4