Meyveli minik tartöletler!

Sizler için herkesin ağzının suyunu akıtan meyveli minik tartoletlerin tarifini veriyoruz.

Meyveli minik tartöletler!

Minik meyveli tartöletler eşsiz lezzetleri kadar şık görünüşleriyle de bizleri cezbediyor.  Bu zarif ikramlıkları sevdikleriniz için bütün davetlerinizde hazırlayabilirsiniz. 

Tart Hamuru:

125 gr margarin

1 su bardağı pudra şekeri

1 yumurta

1,5-2 su bardağı un

Tart kreması:

 4 su bardağı süt,  2 çorba kaşığı nişasta,  2 çorba kaşığı un, 1 su bardağı toz şeker

 

Minik meyveli  tartların yapılışı:

Tartlarımızı yapmak için ilk olarak margarin ve pudra şekerini yoğuruyoruz. Daha sonra pudra şekerli margarinimizi un ve yumurtayla birlikte yoğurark karıştıralım. Hamurumuz ele yapışmayan bir kıvamda olmalı. Hamurumuzu yarım saat buz dolabında dinlendirirken kremayı yapmaya başlayabiliriz. 

Krema yapımı için bütün malzemelerimizi bir tencerede birleştiriyoruz.  Sonra orta dereceli bir ateşte karıştıra karıştıra muhallebi kıvamında bir krema elde ediyoruz. Kremamız çok katı kıvamlı olmamalı. 

Daha sonra dolaptan çıkardığımız tart hamurunu içini margarinlediğimiz tart kaplarına, her yanını iyice kaplayacak şekilde parmaklarınız ya da bir kaşık yardımıyla bastıra bastıra yayıyoruz. Çatal yardımıyla hamurumuza küçük delikler açmayı unutmayın. 

Fırınınızı önceden 220 derecede ısıtın ve tartoletlerimizi 15 dakika kadar, hafif karamel rengini alıncaya kadar pişiriyoruz. Daha sonra fırından çıkardığımız küçük tart kalıplarına krema ve üstlerine meyvelerimizi koyuyoruz. 

Tartoletlerinizde kullanacağınız meyveleri kendi zevkinize göre seçebilirsiniz, en çok tercih edilen meyveler, muz, çilek, yaban mersini, kivi, ahududu, minik incir şekerlemeleri ve ananastır. 

Meyvelerinizin kararmaması ve kremanın katılaşmaması için tartoletlerinizi tart jölesiyle kaplayabilirsiniz. Bunun için marketlerde satılan tart jölelerini rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Yorumlar