Migren habercisi az bilinen durumlar!

Migren ağrılarına karşı önleminizi alın!


Erkeklere göre kadınlarda üç kat daha fazla görülen migren tüm dünyanın çözülemeyen kronik sorunu. Geldiği zaman insanı 4 saatten 72 saate kadar iş göremez hale getirebilen migreni tetikleyen sebepler var.

Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, sık sık idrara çıkmaktan esnemeye, kokulardan seks yapmaya kadar migren habercisi olan ancak pek fazla bilinmeyen nedenleri sizler için araştırdı..
20 1

Migrene sahip bazı insanlar aura deneyimi yaşar. En yaygın auralar; titrek ışıklar, noktalar ya da çizgiler gibi görseldir. Küçük tırtıklı çizgiler, çapraz çizgiler, hareket eden dalgalı çizgiler görebilirsiniz.

Aura migren başlangıcı öcesi son 5 dakika ile bir saat arasında görülebilir. Bazı hastalar migren tipi baş ağrısını aurasız yaşarlar. Veya migren ağrısı çekmeden sadece aura görebilirler.
20 2

Bunlar migren belirtisi olabilir. Bazı hastalar çok depresiftir veya aniden sebepsiz yere moralsiz hissederler. Bazılarının ise morali yüksektir mutlu hissederler.

Hollandalı araştırmacılar son zamanlarda depresyon ve migren arasında olası bir genetik bağlantıyı, özellikle auralı migrende bildiriyor. Başka bilimsel çalışmalar da şiddetli depresyonun epizodik migrenin, kronik olma riskini arttırdığını destekliyor.
20 3

Uykuya dalarken sorun yaşamak veya yorgun uyanmak migreni olan kişilerde ortak sorunlardan. Çalışmalar, uyku eksikliği ve uyku bozukluğu ile migren arasında şiddetli bir ilişki olduğunu gösteriyor.

Migren atağı ile gece iyi bir uyku almak zordur. Migrene sahip bir çok insan insomnia (uykusuzluk) problemi de çeker. Araştırmalar bu uyku eksikliğinin de migreni tetikleyebileceğini ve bir kısır döngü oluşacağını söylüyor.
20 4