Bahar makyajı nasıl yapılır?

Havanın değişimine makyajıyla yeni bir 'hava' vermek isteyen kadınlar için ünlülerin makyörü Burçin Göksu'yla bahar makyajını konuştuk.


Havanın ısınmasıyla birlikte yükselen enerjimiz kıyafetlerimize, saçımıza, başımıza ve makyajımıza yansıyor. Güneşli bir güne uyanmak insanı mutlu ediyor ve güneş gibi parlama isteği veriyor. Kadınların çoğu bu güneşli bahar günlerini hafif bir makyajla değerlendiriyor. Bir kısmıysa kendine en yakıştırdığı makyajı yaz kış uyguluyor.

Hava değişimiyle gardırobunuzu yenilerken güzelliğinize hareket katacak ufak tefek değişiklikler yapmayı da es geçmeyin. Çünkü bu bahar her zamankinden daha farklı olacak! Bahar makyajında gözünüz, dudak ve cilt makyajınız, nemlendiricileriniz nasıl olmalı?

İşte tüm bu soruları Burcu Esmersoy, Özge Ulusoy, İvana sert gibi ünlülerin makyajını yapan sempatik mi sempatik Burçin Göksu'yla bu hafta bahar makyajının incelikleri üzerine konuştuk. Bakalım sizin bahar makyajınızla örtüşüyor mu!
7 1

Baharın en önde gelen makyaj stili, pastel tonlar sizi taze ve dinamik gösterecek renkler. Abartılı makyajlar yerine taze bir yüz ve doğal makyaj tercih etme zamanı simdi.

Ekru tonlar bu sene gözlerde oldukça moda. Gözlerle uyum ve denge oluşturan dudak makyajındaysa bu yıl tercih edilen renkler; kahvemsi turuncular, mantar renkleri, mürdüm ve pembe tonları.

Mat ve pudralanmış bir dudak makyajı bu senenin trendi olduğunu söylüyor Göksu.
7 2

Yanak makyajındaysa ıslak görünümlü allıkları kullanmalı baharda. Belirsiz bir şeftali tonuyla yapılan yanak renklendirmesi bu yılın makyaj modasının tamamlayıcısı.

Mevsimlerle birlikte dış etkenlerin cildimize etkileri de haliyle değişmekte. Bahar aylarında cilt bakımına biraz daha özen göstermeli. Sonrasında gelen sıcak bir yaz ayı cildinizdeki nem oranını kurutacağı için, Göksu şimdiden harekete geçmeyi ve cildi bol nemlendirerek, peeling uygulamasını öneriyor.
7 3

İlkbahar ve yaz mevsiminin cilt makyajı; hemen hemen hiç makyaj yokmuş gibi bir görünüm yaratmayı hedefliyor. Olabildiğince ince dokulu bir fondöten kullanmak, bu stilin en önemli noktası.

Bu doğal görünümlü cilt makyajını tercih ettiğinizde, yanaklarınızı çok hafif pembe veya şeftali tonlarıyla renklendirebilirsiniz. Ancak allık uygulamanızı keskin bir hat olarak değil, yuvarlak vuruşlarla ortaya çıkaracağınız bir sağlıklı gösteren kızarıklık olarak gerçekleştirmeye özen göstermeli. Göksu bu sayede, doğal görünümlü cildinizin dengesini koruyacağınızı söylüyor.
7 4