Ménilmontant - Istanbul Swing

Türkiye\\\'nin ilk ve tek gypsy jazz grubu eğlenceli ve huzur veren müzikleriyle mest ediyor.

Ménilmontant - Istanbul Swing

İstanbul Swing, Krikor Turutyan ve Hakan Kurt tarafından 2008 yılında Türkiye'nin ilk ve tek jazz manouche (gypsy jazz) grubu olarak kurulmuş, yıllar içinde günümüzdeki çekirdek kadrosu oluşmuştur. Bu kadro, zaman zaman konuk müzisyenlerin de dahil olduğu bir ekip olarak konserler vermektedir.

İstanbul Swing ayrıca tanıtım; kutlama, kokteyl, davet, düğün gibi bireysel ve kurumsal organizasyonlarda sahne almaktadır.

İstanbul Swing'in repertuvarında jazz manouche (gypsy jazz), 20'li ve 30'lu yılların popüler swing dans parçaları, jazz standartları, Fransız chansonları bulunmaktadır. Ayrıca grup; vals musette, bossa nova ve balkan müziği gibi birçok farklı türden parçayı da, kendine özgü yorumuyla seslendirmektedir.
Vokal repertuvarı Fransızca, İngilizce, Türkçe, İspanyolca, İtalyanca ve Portekizce olmak üzere altı farklı dildeki eserlerden oluşmaktadır.

İstanbul Swing; trio, quartet, quintet, sextet gibi formatlarda sahne alabilmektedir. Vokal, gitar, keman, akordeon, kontrbas, bas gitar ve nefesli sazlar grupta bulunabilir.

Yorumlar