Moda dünyasına yön veren tasarımcılar!

Moda dünyasını değiştirerek bugünkü giyim alışkanlıklarımıza yön veren ünlü tasarımcıları mercek altına aldık.


Moda dünyası uyumsuz, asi ve dünyaya başka bir pencereden bakan çılgınlarla dolu.

Bu çılgın ve uyumsuz tasarımcılar, yaratıcılıklarını hayal gücüyle birleştiriyor ve tasarımlarıyla alışılmış kalıpların dışına çıkıyor.

Günlük kıyafetlerimiz ve giyinme alışkanlıklarımız bu sıradışı akılların tasarımlarının etrafında şekilleniyor. Aykırı kişiliklerini ve hayat görüşlerini kumaşlara yansıtan tasarımcılar, kendilerinden sonraki nesilleri de etkiliyor.

Rihanna, Lady Gaga ve Alexander Wang'in ortaya çıkmasından uzun zaman önce modaya yön veren 8 moda figürünü mercek altına aldık.

İşte modaya yön veren 8 sıradışı isim!
10 1

Listemizin başındaki isim Gabrielle Coco Chanel.

Tüm kadınlar Coco Chanel'e kendilerini kalıplaşmış "kadın" kıyafetlerinden kurtardığı için teşekkür etmeli.

Kendi döneminin giyim kurallarına baş kaldıran, bildiğimiz biçimiyle modern spor giyimi icad eden Coco Chanel, kadınların her fırsatta imdadına koşan "küçük siyah elbise"nin de mucidi!

Kadınların kıyafetlerinin içerisinde rahat hareket edebilmelerini isteyen Chanel, jarse kumaşları moda endüstrisine dahil etti.

Tüvit ceketler, kat kat takılan kostüm mücevherler ve günlük çantalar gibi daha birçok yenilik kadın giyimine Coco Chanel tarafından kazandırıldı.
10 2

Moda fantezilerini gerçeğe dönüştüren Christian Dior, ilk olarak 1947 yılında Paris'te moda dünyasına adım attı.

Daha ilk koleksiyonuyla moda dünyasında "Yeni stil"i yaratan Dior, diz altı eteklerin, ince belli silüetlerin ve bileği sıyıran gece kıyafetlerinin öncüsü oldu.

Christioan Dior, 2. Dünya Savaşının etkilerinin sürdüğü yıllarda bir elbiseye 45 metre kumaş harcamasıyla büyük tepkilere maruz kalmıştı.

1957 yılında tasarımcının ani ölümüne rağmen, Dior'un fantezi dünyası ve tasarımları genç nesilleri etkilemeye devam etti.
10 3

Kesim ve tasarım ustası Cristobal Balenciaga 1950'li ve 60'lı yılların silüetlerine eski usul terzilik becerilerini kullanarak derinlik kazandırdı.

Balenciaga'nın yarattığı balon ceketler, düşük omuzlu kürklü paltolar ve kadın giyiminde devrim yaratan bol kesimli elbiseler günümüzde bile popüler kıyafetler arasında yer buluyor.

Balenciaga'nın tasarım ve stil misarı çağdaş moda tasarımcılarını etkileyen önemli faktörlerden biri.

Balenciaga markasının başında bulunan Alexander Wang, düşük omuzlu ceketleri yeniden moda sahnesine çıkarıyor!
10 4