Moda endüstrisinin en büyük skandalları!

Çılgın modacıların kariyerlerini bitme noktasına getiren, tüm moda endüstrisini ayağa kaldıran ilginç moda skandalları!


Modacıların çılgın ve sıradışı insanlar oldukları bir sır değil. Farklı düşünce tarzları olmasa bu harika tasarımlar ortaya çıkamazdı. Ama moda dehalarının isimlerinin skandallarla anılması da elbette ayrı bir olay!

Tasarımcıların koleksiyon kopyalamasından, sahte diye satılan gerçek kürklere kadar moda dünyası büyük skandallarla dolu. Ünlü modacıların şöhretine leke süren hatta kariyerlerini bitiren skandallar basit aşk kavgaları değil.

İşte moda dünyasını karıştıran büyük skandallar!
8 1

Ünlü modacının yahudi karşıtlığı ortalığı karıştırmıştı. Önce Nazi lideri Adolf Hitler’i sevdiğini söylerken çekilmiş bir video ortaya çıktı, ardından Yahudiler’e küfürler savurdu.Bir barda sarhoş olup anti semitik ( Yahudi karşıtı) konuşmalar yaptıktan sonra Dior'dan uzaklaştırılan John Galliano, moda dünyasının birçok ismi tarafından destek görse de 2011'de gerçekleşen skandaldan sonra eski haline geri dönemedi.

Galliano'nun sarfettiği sözler yalnızca insanlar tarafından değil, bu tür konuşmaların yapılmasının yasak olduğu Fransa Hükümeti tarafından da cezalandırıldı. Galliano 6.000 euro ceza ödemeye mahkum edildi.

Ayrıca Dior markasına zarar verdiği için de 1.17 milyon euro da eski çalıştığı moda evine ödeyen Galliano, artık daha dikkatli.
8 2

Sahte diye satılan gerçek kürkler moda dünyasının en kanlı skandallarından biri.
Hala devam eden bu skandal ilk olarak 2007'de ortaya çıktı.

Tommy Hilfiger, Baby Phat ve Sean John gibi büyük markalar bir halkla ilişkiler ve reklam kabusu yaşamaya başladığında ortaya çıkan skandalda, markaların sahte kürk adı altında sattıkları malzemenin aslında Rakun köpeğinin gerçek kürkü olduğu anlaşıldı.
8 3

Yves Saint Laurent'in erkek kıyafeti, smokinlerden esinlenerek tasarladığı kadın takım elbiseleri 1966 yılında moda dünyasına damgasını vurmuştu. 1994 yılında ise Ralph Lauren bir elbisesinin tasarımında aynı çizgileri kullanınca iki moda devi arasında gerginlik yaşandı. YSL, Ralph Lauren'e açtığı davadan 400,000 dolar tazminat kazandı.

Ralph Lauren ise YSL genel müdürüne hakkında karalama kampanyası başlattığı ve model çaldığına dair iftira attığı gerekçesiyle açtığı davadan 90,000 dolar tazminat aldı.
8 4