Moda kulislerinden 7 dahiyane makyaj taktiği!

Makyaj profesyönellerinin modellerin makyajını nasıl podyum kusursuzluğunda yaptığını öğrenin ve onların kusursuzluk sırlarını çalın!


2014 Sonbahar New York Moda haftasında, Dennis Basso defilesinden önce Sephora basın mensuplarını makyaj artisti Kabuki'nin modelleri podyuma hazırladığı kulise davet etti.

Kulisteki popüler tarz, mat cilt, hafif kuyruklu eyeliner, nude dudaklar ve pembe elmacık kemiklerinden ibaretti. Kabuki bu görünümü "büyüleyici ama asla abartılı değil" şeklinde betimliyor.

Makyaj artisti Kabuki 2014 New York moda haftasındaki makyaj stilinin modern estetikten çok herhangi bir kadının gerçekten uygulayabileceği bir makyaj olduğunu vurguluyor.

Kabuki, yıllar boyunca edindiği meslek sırlarından bazılarını bizlerle paylaşmayı da ihmal etmiyor.
8 1

Takma kirpikler yapay görünmek zorunda değil! Kabuki, modellerin kirpiklerine önce maskara uyguluyor ve daha sonra doğal görünümlü takma kirpikleri yerleştiriyor.

Bu sayede modellerin kirpikleri gerçek gibi duruyor ve takma kirpik olduğu belli olmuyor.
8 2

Makyaj artisti kabuki modellerin makyajlarında mümkün olduğu kadar az fondöten kullanıyor.

Ünlü makyaj uzmanı neden az fondöten kullandığını sorduğumuzda ise ne kadar az fondöten kullanırsak o kadar mat bir cilt görünümüne sahip olacağımızı söylüyor.

Kabuki'nin ikinci fondöten tüyosu ise tüm yüzünüze aynı fondöteni kullanmamanız yönünde.

Mat görünümlü fondotenleri yanak alın ve yuzunuzun geniş bölgelerinde, yüz kemiklerinizin üzerine de ise daha yağlı ve parlak görünümlü fondötenleri kullanmanız gerektiğini söylüyor.
8 3

Kabuki tüm modellere kuyruklu eyeliner uyguluyor. Bunu yaparken alışılmışın dışına çıkıp iki farklı eyeliner kullanıyor.

Normal kalem eyeliner ile kuyruk çizen Kabuki, kirpik diplerini ise eyeliner fırçası kullanarak uyguladığı siyah mat krem eyeliner ile boyuyor.

Kabuki eyeliner için başka bir tüyo daha veriyor. Gözünüze çektiğiniz alt kirpik diplerinizdeki çizgiyle, göz kapağınızın üzerindeki eyeliner çizgisini birleştirmeyin. Kabuki, bu makyajın gözünüzü küçükteceğini söylüyor.
8 4