Moda tarihinde seksin etkileri!

Bir zamanlar ruj sürmenin yasak olduğunu biliyor muydunuz? Moda, moda dünyası ve moda endüstrisininin seksle ilişkisi her zaman bu kadar iyi miydi?


Geçmişten ilham alan tasarımlar moda haftalarında boy gösterirken, kadın kıyafetlerinde transparan kumaşlar,seksi kıyafetler ve derin dekolteler artık bizim için çok sıradan.

Peki moda her zaman bugün olduğu kadar özgür müydü?Sorunun cevabının kocaman bir hayır olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.

Kadınlar için büyük bir özgürlük alanı olan moda, podyumda da olsa geçmişten bugüne kadar sınırları zorladı.

Moda tarihinde seks ve cinsellikle ilgili bazı anlar var ki, şimdi bu yasaklara ve tepkilere şaşırmamak elde değil…
12 1

John Singer Sargent'in 1884 yılında resmettiği bir tablosu o dönemde ortalığı bir hayli karıştırmıştı. Tablodaki kadın model sansasyonel sadakatsizliklerinden dolayı sürgün edilmiş bir Amerikalıydı ve orjinal resimde tek askısı omzundan aşağı düşüyordu.

Tartışmalara yol açan bu resim daha sonraki zamanlarda Sargent tarafından düzeltilerek askı mankenin omzuna tekrar çizildi.
12 2

18 ve 19. yüzyıllarda derin göğüs dekoltesi değil ama dudağınızdaki ruj başınızı belaya sokabilirdi. O dönemde eğer bekar bir kadın düğün gününden önce ruj sürdüyse evliliğin iptal edilmesini öngören bir İngiliz yasası bile mevcuttu.

Saygı değer hanımlar asla makyaj yapmazdı, makyaj yalnızca hayat kadınlarına ve oyunculara özgü bir şeydi. Fransız aktris Sarah Bernhardt arsızca ruj sürerken buna stylo d'amour yani "aşk kalemi" diyordu.
12 3

Bikini sıradan birşey olmadan önce yüzücü ve performans sanatçısı Anette Kellerman 1907 yılında Boston sahilinde vücudunu tek parça bir moyayla sergilediği için tutuklandı.
12 4