Modanın imajını değiştiren kadın!

Viviane Sassen, podyumdan inip fotoğraf makinesini eline aldı ve kadın bedenini kendi gözünden anlattı.


Moda dünyasının imajını fotoğraflarıyla değiştiren kadın Viviane Sassen; moda çekimlerindeki erkek egemenliğinden sıkılınca eline fotoğraf makinesini alarak fotoğrafçılığa soyundu.

Podyumda olduğu kadar fotoğrafçılıkta da başarılı olan Sassen'in çalışmaları büyük ilgiyle karşılanıyor.
7 1

Şimdi 41 yaşında olan eski manken, 1992 yılından beri Miu Miu'dan Missoni'ye kadar birçok markayı kendi objektifinden yansıttı. Sassen'in retrospektif sergisi bu ay başlayacak ve İskoçya Ulusal Portre Galerisi'nde sergilenecek.

The Scotsman dergisine verdiği ropörtajda Sassen, moda fotoğraflarındaki erkek bakış açısından bıktığını ve erkek fotoğrafçıların kendisini ve diğer kadın mankenleri çok da enteresan olmayan biçimlerde fotoğrafladığını farkettiğini söyledi.


7 2

Erkek fotoğrafçıların çalışmalarını tek boyutlu bulan Viviane Sassen, çıplak kadın bedenini farklı bir biçimlerini vurgulayan fotoğraflar çekmeyi denedi.

Sassen'in çalışmaları güzel sanatlar ve moda endüstrisi arasında , gerçeküstüne yakın bir noktada blurlu yüzleri ve heykel duruşlu vücutları fotoğraflıyor.
7 3

Fotoğrafçılığa olan sanatsal yaklaşımı, Sassen'in tutkularından biri olan çıplak kadın vücuduna odaklanan sergisinde daha da belirgin bir şekilde karşımıza çıkıyor.

7 4