Moral ve sağlık silahı aromaterapi!

Aromatik masajın kurallarını ve sihirli yağların faydaları Herbalist Tarkan Güveloğlu'ndan öğreniyoruz.


Doğaya verilen değer günümüzde daha da güçlendi. Şehir yaşamının stresi, gürültüsü ve kirliliğinin bedene verdiği olumsuz etkenlere yine doğadan çözüm var!

Bugünlerde rahatlamaya ihtiyacı olanlara, şifalı bitki yağlarıyla uygulanabilen alternatif yöntemden söz etmek istiyoruz. Usta ellerle yapılan aromatik bir masajda, bitki yağlarından çıkan koku moleküllerinin beyni uyarmasıyla birlikte, sıkıntılar bedeni terkediyor.

Pozitif enerji akışının sağladığı zihinsel dinginlik, stresin yarattığı fiziksel rahatsızlardan kurtulmak aromatik yolla mümkün. Bitkisel yağ masajı, en ucuz rahatlama yöntemi..


10 1

Her şeyde doktora koşan, ilaca sarılan günümüz insanına "aromatik  masajları" tavsiye eden Herbalist Tarkan Güveloğlu, bu masajların sırt,  boyun, bel ağrılarına karşı olumlu etki yarattığını,  moralden yoksun duygu  durumunu değiştirdiğini söylüyor.  Aromaterapi adeta dayanıklılık serumu gibi!

Doğal yağlarla yapılan masajlar Antik çağda, şifacıların önemli araçlarından biriydi. Tabii ki, mümkün olduğunca düzenli yapmalı, haftanın en az 2 gününü bu masaja  ayırmalı. Bitkisel kökenli masaj, deri yüzeyini ısıtırr, yoğun kas, eklem ağrılarına ve zayıf dolaşım bozukluklarına fayda sağlar.

Deri beslenirken kokunun şifa özelliği devreye girer. Kronik yorgunluk, düşük bağışıklık, duygusal travma, hayatta  karşı ilgisizlik, depresyon, hayal kırıklığı, sinirlilik, uyku bozuklukları, nedensiz ağrılar...Gündeme gelen  "tükenmişlik sendromu" bütün bunların toplamı. Fakat doğadan gelen şifayla bunların üstesinden gelmek mümkün.


10 2

Vücut direncini arttıran ve organların güçlenmesini sağlayan aromatik masajın, .depresyon, stres ve sinirsel durumlara karşı sakinleştirici işlevi var. Ağrılarla etkilen günlük yaşamı rahatlatmak için de bu yöntemi kullanabilirsiniz. Eğer bütün gün masada çalışmaktan ya da ev işi yapmaktan sırt, bacak ağrısı çekiyorsanız, alternatif olarak bu yola başvurun.

Şifalı ot ve çiçek yağlarıyla yapılan masajlar hem vücut derisini beslemekte hem de kasları rahatlatarak ağrıyı azaltmakta. İşlem sırasında beynimiz, kokunun ve dokunmanın sinyalleriyle sürekli iyi yönde uyarılır.

Koku ve deride emilen yağın enerjisi, moral olarak da şifa özelliğine sahip. Örneğin zihinsel ve fiziksel yorgunlukta biberiye özlü masaj yağı bedene iyi gelecektir.
10 3

Sağlık ve güzelliği destekleyen doğal bir terapi olarak aromaterapi masajı, derin kasları rahatlatır sürekli stres ve fobiler nedeniyle gelen gerilimi azaltır. Vücut sıvılarının dolaşımını artırır.

Öte yandan aşırı kilo ve selülit problemi bulunuyorsa, her masajda bunların azalması söz konusu. Fakat sadece kozmetikte, estetik kaynaklı sorunlarda değil streste, yorgunluk ve bitkinlikte de temel yağlar devreye giriyor.

"Kendini tükenmiş hissetme hali"nin asıl kaynağı bedenin enerjisinin azalmasından dolayıdır. Deride sinir uçları çok sayıda olduğu için, masaj esnasında tüm vücuda bu uçlar sinyal gönderiyor. Ayrıca sağaltıcı kokularla gelen rahatlama hali daha masaj sırasında farkediliyor.
10 4