Morgdan 8 sağlık önerisi!

Sağlığımıza dikkat ederek yaşam süremizi ve kalitemizi arttırabilirz. İşte cansız bedenlerle çalışan morg doktorlarından 8 sağlık tavsiyesi!


Ölümden Sonra da vücudumuz sağlımız hakkında ipuçları vermeye devam ediyor. Cansız bedenimizi inceleyen doktorlar diş impilantlarımızdan ,hastalıklarımıza ve beslenme alışkanlıklarımıza kadar oldukça kişisel bilgilere ulaşıyorlar.
Minnesota Üniversitesi Anotomi Profesörü Dr. Tony Weinhaus cansız bedenlerle çalışmanın kendilerine sonsuz bilgi sağlarken, öğrencileri eğitmelerine fırsat tanıdığını ve hayatını kaybeden kişilerin ailelerini yatıştırmada etkisi olduğunu söylüyor. İnsan vücudu üzerinde çalışırken bir noktadan sonra bunun bir makine olduğunu fark ediyorsunuz diyen Dr. Weinhaus’a göre, vücudun motoru tabii ki kalbimiz.
Kendi sağlıklarına pek dikkat etmeyen tıp öğrencileri, cansız bedenlerde hastalıklarla karşılaştıkları zaman, kronik hastalıklar için önlem almanın ne kadar önemli olduğunu fark ediyorlar. Ölüm tabiî ki sağlığımıza dikkat etmek için bir ilham kaynağı olmamalı ama ölümünde bir gerçek olduğunu unutmamalıyız.
İşte morg kapılarının ardında sizin için derlediğimiz sağlık önerileri...
10 1

Dünya Sağlık Örgütü'nün raporunda belirttiği gibi kardiyovasküler hastalıklar dünya çapında bir numaralı ölüm sebebi...

Dünya sağlık örgütüne göre davranış bozuklukları kalp sağlığını yüzde 80 oranında etkiliyor. Yaşam tarzınızı değiştirerek ve beslenmenize dikkat ederek kalp hastalıklarından korunabilirsiniz.
10 2

Obezite ve diyabet konusunda da, Harward Sağlık Kurumu karın bölgesindeki yağların bu hastalıkların riskini yükselttiğini vurguluyor. Diyabet bir çok kişinin ayak parmaklarını ve bacaklarını kaybetmesine neden oluyor.

Şimdi vereceğimiz öneriyle bir taşla iki kuş vurabilirsiniz. Uygulamalı fizyoloji dergisinde yayınlanan bir çalışmaya göre egzersiz programları vücudunuzdaki fazla yağlardan kurtulmanızı ve kan şekeri seviyelerinizi düzenlemenizi sağlar. Üstelik bu spor programları çok yoğun olmak zorunda değil. Kendinize uygun bir spor programı her zaman uygulayabilirsiniz.
10 3

Cilt problemleri ve teninizdeki renk değişikliklerine de dikkat etmelisiniz. Siroz ve hepatit gibi ciğer hastalıkları ten renginizin değişmesine neden olabilir. Karaciğer yağlanmasının ilk belirtisi sarılaşan ten rengidir.

Karaciğer küçüldükçe ve sertleştikçe dokusu daha fazla zarar görür. Safra kesesi iltihaplandığında yada mikrop kaptığında da cilt renginin değişmesine neden olur. Hastalık kontrol ve önleme merkezine göre kadınlar erkeklere göre daha büyük siroz riski taşıyor. Her şeyden dengeli bir şekilde tüketmek ciğer sağlığınız için etkili olabilir. Yağlı gıdalardan ve alkolden uzak durun.
10 4